NHF subsidierer deltakelsen på Hundekjørertinget 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 17. Apr 2023

Etter flere år med lav deltakelse på tinget, ønsker styret i NHF å subsidiere deltakelsen på Hundekjørertinget 2023. Hundekjørertinget er en viktig arena for medlemmene, og man ønsker at så mange klubber som mulig skal delta. Det er her fremtiden til hundekjørersporten blir bestemt, og da må eierne være tilstede.

Den subsidierte prisen for deltakelse på tinget er kr 1500 og inkluderer deltakelse på fagseminaret lørdag og tingforhandlingene søndag. Det er med overnatting på Hotel Thon Arena på Lillestrøm og inkluderer middag lørdag kveld.

For å benytte seg av den subsidierte prisen, er siste frist for påmelding 1. mai 2023. Det er kun delegater med stemmerett som får tilbud om subsidiert pris.

Det er sendt ut påmeldingsskjema til alle klubbene, og det er også lagt ut her på hjemmesiden under “Forbundstinget”

Vi håper vi vil se representanter fra ALLE klubbene på tinget.

REKRUTTERINGSTILTAK VÅR 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Apr 2023


Aktivitet er vårt aller viktigste verktøy i arbeidet med å øke medlemsmassen, og flere medlemmer er veien til videreutvikling av idretten. Vi har stor styrke i å være flere, både fordi alle medlemmer kommer med ressurser, kunnskap og innsats – men også fordi en større idrett har større gjennomføringsevne og påvirkningskraft på samfunnet rundt. Gjennom å bli flere medlemmer bygger vi opp idretten, styrker toppidretten og øker bredden.

Våren er en ypperlig tid til å sparke i gang aktivitet ute i egen klubb. Vi ser at deltakelsen på alle aktiviteter er stor på våren, fordi mange trives godt med aktivitet på barmark, været er fint og temperaturene er passende for aktivitet med hund. Våren er også lavsesong for klubbens aktive utøvere, som dermed har større frihet til å bidra med kunnskap og innsats. Her følger noen forslag til hvordan dere kan utnytte vårsola til å booste aktiviteten i egen klubb, husk at all aktivitet er positivt! Spill på klubbens ressurser og muligheter. Ta kontakt med NHF dersom du ønsker å drøfte din klubbs muligheter videre.

Lavterskel fellestreninger: Regelmessige aktiviteter er det mest rekrutterende tiltaket vi kan sette i gang. Avhold treninger som passer for alle nivåer, alle slags hunder og som krever lite utstyr. Løping har vist seg å fenge mange deltakere. Løpetreninger er enkle å avholde, og enkle å delta på. Forslag til hvordan du kan holde fellestreninger med hund finner du her:

https://www.sleddog.no/fellestrening/

Introkurs hundekjøring: Introkurset er et grunnleggende kurs for personer som er interessert i langdistanse hundekjøring, eller som er helt i startfasen. Kurset er en fin inngangsport til idretten. Kurset kan også tilpasses andre grener. Kursplan finner du her:

https://www.sleddog.no/nybegynnerkurs-arrangor/

Mini crash course i trekktrening med hund: Trekktrening med hund er i vinden, og mange hundeeiere ønsker å lære mer om hvordan de kan få mer glede av snørekjøring, sykling og løping med hunden sin. Gjennom høsten og vinteren har NHF hatt stor suksess med å tilby kurs for raseklubber og hundeklubber. Dette er tiltak klubbene selv kan gjennomføre, enten alene eller i samarbeid med NHF. Kursplan og veiledning på forespørsel.

Kontakt Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no

Dogrun: NHF samarbeider med Dogrun, et populært lavtersksel løp for hundeeiere. Dette er en gylden mulighet til å nå ut til et stort antall aktive hundeeiere, og knytte bånd med flere hundemiljøer. Klubber som ønsker å arrangere Dogrun må stille med 5-7 frivillige, samt skaffe nødvendige tillatelser, finne løype og lage tekst til markedsføring. Dogrun stiller med en ansatt til rigging, samt alt nødvendig utstyr, påmeldingssystem og markedsføring. Klubbene får 40% av inntektene fra startkontingenter.

Kontakt Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no dersom dere ønsker å arrangere Dogrun.

Labbeaktiviteter: Rekruttering av barn, når et større nettverk og legger grunnlag for framtiden til idretten vår. NHF har laget et eget opplegg for aktiviteter for barn, som skal hjelpe klubbene med å komme i gang med barneaktiviteter. Klubber som ønsker å ha aktiviteter for barn, vil få økonomisk støtte og tett oppfølging fra NHF.

Informasjon om labbeaktiviteter finner du her: Labbeaktiviteter 2.0

Paraidrett: NHF har pågående et stort prosjekt for økning av aktivitet innen hundekjøring for parautøvere. Vi jobber med å få på plass både utstyr, kunnskap og aktivitetstilbud for utøvere med funksjonsnedsettelser. Vi ser at hundekjøringens egenart gjør den til en unikt godt egnet idrett for mange utøvere med funksjonsnedsettelser.

Dersom du ønsker å bidra med aktivitet for parautøvere, kan du kontakte ansvarlig for paraprosjektet Wiebke Höfers på wiebke.Hofers@sleddog.no

Alle aktiviteter er viktige bidrag, og aktivitetsutvikling og klubbutvikling er lik rekruttering. Alle har noe å bidra med, uansett om du er erfaren utøver eller nybegynner! Dersom du eller din klubb ønsker å bruke våren på å rekruttere nye medlemmer, skal du ikke nøle med å ta kontakt. Vi gir oppfølging og veiledning underveis!

Lykke til med arbeidet, hilsen Monika Hallan, ansvarlig for aktivitet.

Seppaløpet 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Apr 2023


Seppalaløpet er et tradisjonsrikt turløp, som går over 2 dager og totalt ca 70 km. Enten man går for å vinne, eller for å delta, er antall fullførte løp et mål. Fullførte løp loggføres, og premieres ved gitte milepæler. Vi kan avsløre at ved neste løp, får vi kanskje en deltaker som fullfører sitt 50ende Seppalaløp! En stor prestasjon som premieres med Seppalastatuetten i gull 🏅

Løpet har både tur og konkurranse i fokus, og turløpere og satsende utøvere deltar side om side! Tur, seppalastemning og gode historier rundt bålet er viktige elemter i et vellykket Seppalaløp🏔️

Turrapport fra vinner av kvinner enspann, Carina Nilsen og Ebba:

«Seppala er det siste løpet i sesongen, og en av de få turløpene man har igjen. Et utrolig gøy, annerledes og fint løp. For første gang var det Norgescup- status. Det er morro at kapasitet og distanse har en stor og viktig plass i hundekjørersporten!

Vi har gledet oss hele sesongen til å stille til start på seppala. Endelig var det tid til å være på tur med bestevennen min Ebba. Vi starter med fellestart hvor damer og herrer starter sammen. I år var vi 20 løpere på start. Vi kom greit ut uten uhell og kunne senke skuldrene. Tok det veldig pent, stoppet og spiste mange ganger, og ønsket å spare så mye krefter som mulig til neste dag. Siste 15km merket jeg at Ebba var veldig sprek så lot hun løpe på litt inn i mål. I mål første dag hadde vi en knapp ledelse på ca et par minutter.

På overnattingsplassen blåste det frisk, Ebba fikk i seg godt med mat og ble pakket inn i stort ulldekken, dunjakke og egen sovepose. En fordel når man stiller i 1-spanns klassen er å ikke pakke med seg altfor mye i pulken for å gjøre det lettest mulig for hunden. Men der sparte vi altså ingen vekt.

På morgenen var hun ganske vill, spiste godt, og viste ingen tegn på å være sliten. På start ville hun være først ut. Hun tok teten, og vi ble liggende fremme i teten i en liten pulje. Så kom det noen herrer og satt fart. Vi prøvde å henge oss på, men kara ble for sterke og de dro sakte men sikkert ifra. Vi stoppet og spiste litt undeveis, så hun hadde fin fart inn i mål.

Rundt i løypene var det god stemning, folk sto plassert forskjellige steder i traseen og heiet oss frem. Fantastisk arrangert av Trysil hk, mange frivillige og en løypekjører som leverte eksemplariske trikkeskinner. Ebba og jeg sier takk for oss og gleder oss allerede til neste år.»

Vi gratulerer Carina og Ebba med fantastisk prestasjon!

Også til turrapport fra «red lantern» i kvinner enspann, Hanne Øistad og Kvit:

«Deltok på mitt første Seppala-løp i helga☀️🍫❄️ Med lånt hund, pulk, drag, sele, arvede ski + skisko, arvet anorakk og litt eget utstyr gjennomførte vi som Red Lantern både i går og i dag på hhv ca fem og ca fire timer. Kvit er en ti år gammel pensjonert langdistanse-hund jeg er med å trener i spann, og han syns det var veldig stas å få være på tur og storkosa seg på sjekkpunktet!

Så hvis du tenker at du ikke vil kjøre løp fordi du ikke kan henge på de som konkurrerer i nordisk så anbefaler jeg deg å legge lista ned litt og bli med for å ha ei trivelig helg med andre🐕👝⛷»

Vi gratulerer Hanne og Kvit med helgens største smil og sitt første gjennomførte løp!

Vi håper du også vil bli med på seppalaeventyret! Takk til alle som bidro til en fantastisk løpsopplevelse ❄️☀️