Norges hundekjørerforbund arrangerer flere ulike kurs i hundekjøring og trekktrening med hund. Vi tilbyr også tilrettelagte kurs til ulike hundeklubber og foreninger etter ønske. Under ser du noen av våre kursformer. 

Nybegynnerkurs trekktrening i samarbeid med Balto Nordic

Nybegynnerkursene går over 6 kurskvelder, der vi tar for oss hvordan vi kan motivere hundene våre til trekk og hvordan vi kan lære hunden vår å fungere godt på løpe/sykkel/skitur. Kurset tar også for seg flere ulike treningsformer som er relevant for en trekkhund, som kløv og kjettingtrekk. Kursene annonseres på Balto Nordic sine sider: https://baltonordic.com/

Minikurs i trekktrening med hund

Kurset går over 2 kvelder, og tilbys til hundeklubber og foreninger. Kurset tilpasses i stor grad målgruppen. Kurset består av en teoretisk del, der vi ser på hvilke mekanismer som er med på å skape en god trekkhund og hvordan man kan trene hunden sin til å fungere bedre i trekk. I denne delen kan vi trekke inn flere spennende foredragsholdere og tema, som seletøy, skadeforebygging eller foring av aktive hunder. Etter den teoretiske delen, vil vi trene hundene ute. Denne økten består av flere øvelser og treningsformer man kan bruke i treningen sin. Kurset er morsomt og intensivt, og gir en grunnleggende innføring i trekktrening med hund. Kursene avholdes på forespørsel.

Introkurs i langdistanse

Langdistanse hundekjøring er en svært særegen idrett, som krever god innsikt og forståelse. Nybegynnerkurset tar sikte på å gi en grunnleggende forståelse av hva som skal til for å mestre idretten. Dette omfatter forsvarlig hold av et større antall hunder, utstyr, foring, grunnleggende trening, hundevelferd og regelverk for idretten. Kurset er for deg som ønsker å begynne eller lurer på om idretten er noe for deg, eller for deg som er helt i startgropa. Kursene annonseres i vår terminliste.

Rookiekurs

Rookiekurset er et tilbud til hundekjørere som vil begynne å kjøre løp, eller som skal kjøre løp der kurset er et krav. Gjennom kurset får deltakere en grundig innføring i grunnleggende ferdigheter og aspekter ved gjennomføring av et langdistanseløp. Målet er at deltakerne skal kunne gjennomføre et langdistanseløp på en god måte i henhold til løpsreglementet, og med hensyn til seg selv, hundene og andre utøvere.

Rookiekurset er to-delt med en teoridel og en praksisdel. Angitt varighet på kurset 10 + 12 timer er et minimum. Kursene annonseres i vår terminliste.