Mentorordning NHF

Ønsker du en sparringspartner?

Norges hundekjørerforbund tilbyr en mentorordning for deg som er ny innen idretten, eller lurer på om hundekjøring kan være noe for deg. Vi ønsker å legge til rette for at du som er ny får gode opplevelser i startfasen, og at du føler deg trygg i rollen som hundekjører – enten du ønsker å kjøre løp, eller vil trene og kjøre turer. Mentoren kan gi råd om hundehold, trening, utstyr, foring ol. Ingen spørsmål er for små! Dersom du ønsker veiledning eller har behov for en sparringspartner er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med en av våre mentorer.

Alle våre mentorer er godkjent av NHF og får jevnlig oppfølging av oss. Du skal føle deg trygg på at mentoren du kontakter har mye erfaring fra idretten og har et godt hundehold. Mentoren skal ikke utføre praktiske gjøremål, men fungere som en rådgiver og støttespiller.

Du kan lese mer om våre mentorer under hvert navn, og du tar selv kontakt med den du ønsker. Dersom du har spørsmål rundt ordningen eller vil ha veiledning på hvem du bør kontakte, kan du sende en mail til forbundet direkte. Har du tilbakemeldinger på enkelte mentorer eller på ordningen, er det viktig for oss at du sender dette inn til oss.

Velkommen til idretten vår – og til gode naturopplevelser sammen med verdens beste venner!

Liste over mentorer

Slede langdistanse

Johanne Sundby, Ringsaker, Mesna,- Hamar,- og Oslomarka trekkhundklubb

Johanne er en erfaren, godt voksen  kvinnelig hundekjører som har gjennomført mange løp, men også fått mange unge rookies til å kjøre løp. Skrevet bok om Hundekjøring, og ledet flere organisasjoner innen sporten og holdt hundekjørerleir for de minste i fem år. Leder etisk komite i forbundet nå. 

Tlf: 90558704 Mail: j.s.sundby@medisin.uio.no

 

Jeger Bjørnson, Åsnes, Hamar trekkhundklubb 

Jeger er lærer på Jønsberg Videregående – hundelinjen og er mentor på Femundløpet. Jeger har 12 siberian huskier og brenner for friluftsliv, hundeliv og det gode samspillet mellom hund og menneske. Han har trenerutdanning på nivå 1 og 2 via Norges Hundekjørerforbund. 

Tlf: 400 78 857 Mail: jegbjo@innlandetfylke.no

 

Ronny Jolma Sveberg og Linda Helene Sveberg Jolma, Tana og Rendalen, N70 trekkhundklubb og Rendalen IL 

Ronny og Linda har drevet med hundekjøring i 8 år, og har hele tiden delt av hundekjørerlivet med andre. De driver Hadeland Husky, der de blant annet har hatt sommerleirer, kennelbesøk, aktiv i kennel og andre aktiviteter både for voksne, barn og mennesker med funksjonsnedsettelser. I kennelen er de opptatt av sosiale og glade hunder, og variasjon i treningen. Begge har trener 1 og 2 kurs. 

Tlf: 95152068 Mail: lindajolma@live.no

 

Thomas Wærner, Nord – Torpa, Torpa IL trekkhund 

Thomas er profesjonell langdistansekjører og oppdretter av alaska husky. Han har i tillegg tidligere erfaring fra sprint og mellomdistanse. Thomas er en av få hundekjørere som har vunnet både femundløpet og finnmarksløpet på samme sesong. Han er også vinner av Iditarod fra 2020, og regjerende norgesmester i langdistanse. 

Tlf: 481760 51 Mail: thomas.waerner@icloud.com

 

Hernan Maquieira, Folldal, Folldal trekkhundklubb

Hernan har mer enn 25 års erfaring med hundekjøring, og har trent egne hunder og unghunder for flere av Norges beste langdistansekjørere. Jobber som lærer, har flere verv både i Norges hundekjørerforbund og i det internasjonale forbundet og har erfaring som trener fra sommerhundekjøreskolen og mentorerfaring fra Femundløpet. Er fra Argentina, og bodd i Norge siden 2010. Hernan sitt hundehold og hundetrening, bygger på at alt skal gjøres på hundenes premisser. 

Tlf: 46908169  Mail: hernanmac@hotmail.com


Wiebke Höfers, Elverum, Elverum Sledehundklubb 

Wiebke er fysioterapeut og er vår prosjektleder for paraidrett innen hundekjøring. Hun har 11 siberian huskier og trener for å få hundene i god form for fine turer i vinterfjellet og for noen løp. Hun er opptatt av god dyrevelferd, elsker friluftsliv og livet med hund. Wiebke ønsker å få flere til å se og nyte hvor flott samspill mellom hundene og mennesker kan være. Hun har trenerkurs 1 og 2 i Norges Hundekjørerforbund og bidrar også i videreutvikling av kursene. 

Tlf: 968 69 346 Mail: Wiebke.Hofers@sleddog.no

 

Ole Sigleif Johansen, Tranøy

Tidligere aktiv hundekjører som for nå har lagt den aktive hundekjøringen på hylla for en periode, drevet med hundekjøring i ca 15 år og har også militær hundebakgrunn. Vært handler i flere større og noen mindre kenneler, eid egne hunder alene og sammen med andre i flere variasjonsmodeller. Avsluttet karrieren for nå i 2016 med 1. plass i Finnmarksløpet. Har etter det vert mentor for flere hundekjørere. 

Tlf: 99425565 Mail: hf_johansen@hotmail.com

 

Slede sprint og mellomdistanse

Lena Boysen Hillestad, Hamar, Hamar trekkhundklubb

Lena er vår mestvinnende utøver noen sinne, og har en lang merittliste. Hun trener fortsatt hund aktivt, ved siden av oppfølging av klubbdrift og andre kjørere. Lena vet hva som skal til både for å komme i gang, og for å lykkes. 

Tlf: 90679061 mail: Musher@frisurf.no  

Nordisk stil og barmark

Beate Vinkler Rasmussen, Bergen, Bergen trekkhundklubb 

Begynte med hundekjøring Nordisk stil som 11 åring, og har siden kjørt aktivt i mange år med flere ulike typer hunder. Har de senere årene konkurrert både i nordisk stil og barmark, samt tatt initiativ til en fellestrening i Bergen. Beate ønsker å jobbe for større interesse for nordisk stil, spesielt blant yngre utøvere. 

Tlf: 97016577 Mail: beatevr@me.com

 

Sofie Nærlie, Brummunddal, Nittedal hundekjørerklubb

Sofie er relativt fersk i idretten, men har allerede rukket å gjøre det bra både nasjonalt og internasjonalt. Sofie er oppdretter av korthåret vorsteh, er trener med trenerutdanning på nivå 1 og 2, er veterinær, sitter i teknisk komite nordisk stil og konkurrerer både i barmark og nordisk stil. 

Tlf: Mail: sofiepsletvold@gmail.com

Lena Boysen Hillestad, Hamar, Hamar trekkhundklubb

Lena er vår mestvinnende utøver noen sinne, og har en lang merittliste. Hun trener fortsatt hund aktivt, ved siden av oppfølging av klubbdrift og andre kjørere. Lena vet hva som skal til både for å komme igang, og for å lykkes. 

Tlf: 90679061 mail: Musher@frisurf.no  

 

Karine Helene Bryde Solberg, Geilo, Nittedal hundekjørerklubb 

Karine Helene har drevet med hundekjøring, nordisk stil, siden siden barndommen og har vært aktiv i 27 år. Uansett resultater har hun alltid vært aktiv utøver, med gleden, samholdet og kommunikasjon med hund er det som motivasjon. Karine Helene har flere topplassering innen idretten, og har stilt i utallige konkurranser både i nordisk stil og barmark. Som mentor har hun ønske om å videreformidle gleden med idretten til enda flere. 

Tlf: Mail: helene.brydesolberg@gmail.com

 

Mentorordning NHF – Utlysning og kriterier

NHF søker mentorer til vår nye mentorordning. Som mentor får du mulighet til å hjelpe nye kjørere med å bli kjent med idretten på en god måte. Mentorordningen er et ledd i arbeidet med god rekruttering til hundekjøring, slik at nye utøvere får en best mulig start. Mentorene kan veilede, støtte og bidra med nettverksbygging. Arbeidet er frivillig. Bakgrunnen for opprettingen av mentorordningen er at nye hundekjørere opplever det som vanskelig å tilegne seg kunnskap, opplever utfordringer de ikke klarer å håndtere og faller derfor raskt ut av idretten igjen. Mentorordningen er like mye for løpskjørere som for turkjørere.

For å bli mentor må du:

2) Oppfylle gitte kriterier

  • Ha minimum fem års erfaring innen idretten
  • Et hundehold som viser idretten på en god måte og oppfyller Mattilsynets krav. Hundeholdet skal være rent og ryddig, og egne hunder skal være sunne, glade og vennlige.
  • Det er et absolutt krav at du ikke formidler holdninger som påfører hunder ubehag eller smerte under trening eller oppdragelse.
  • Har et godt menneskesyn og synes det er hyggelig å bidra for idretten og for nye kjørere. Dersom du skal være mentor for utøvere under 18 år, er det påkrevd med politiattest.
  • At du selv er åpen for ny lærdom, og nye tanker og holdninger.

2) Sende inn søknad til Norges hundekjørerforbund på mail: sled-dog@nif.idrett.no 

  • Beskrivelse av deg selv
  • Din motivasjon for å være mentor
  • Ditt hundehold og tanker om god dyrevelferd
  • Erfaring med idretten
  • Referanse fra egen klubb eller andre som kjenner deg som person og hundekjører

3) Bli godkjent av administrasjonen og den aktuelle tekniske komiteen  

4) Føres opp i listen over, og være tilgjengelig for spørsmål fra dem som tar kontakt  

Alle som arbeider som mentorer vil få jevnlig oppfølging, få tilgang til en privat Facebook gruppe for kommunikasjon og erfaringsutveksling og bli invitert på minimum fire oppfølgingsmøter i løpet av året. Du som er mentor gjør en svært viktig og etterspurt jobb for idretten vår, og vi setter stor pris på at du ønsker å stille din erfaring til rådighet!