Vaksinetabell med karenstid

NHF ID og vaksineregler


 

Sjekk at hunden din har de vaksinene den trenger. For å hindre smitte i løp, er det krav til at alle hunder som skal delta har godkjente vaksiner og at de er chipmerket. Ha med vaksinasjonskort på løp. 

Vaksine:

Hundene skal være beskyttet mot smittsom leverbetennelse, parvovirus og valpesyke.

Enkelte løp vil også ha krav om beskyttelse mot Bordetella.

Snakk med din veterinær om hvilke vaksiner de da anbefaler.

Det er lurt å sørge for vaksine i god tid før du skal delta i løp, veldig mange hundekjørere vaksinerer hundene på våren.

Karenstid mot nasal og oral vaksine mot Bordetella er 21 dager, øvrige injeksjonsvaksiner karenstid 14 dager. Det betyr at vaksinen må gis 21/14 dager før du skal delta i løp.

Har enkelte løp egne regler i tillegg?

For friske hunder er dette nok for kortere løp. For noen langdistanseløp, som Finnmarksløpet og Femundløpet, må hunden for-undersøkes av veterinær og kjører må fylle ut egenerklæring. For hunder som har vært behandlet av veterinær, spesielt med medisiner i den seinere tid, må dokumentasjon (kopi av epikrise) vises til løpsveterinær.

Der hvor løpene krever vaksine mot Parainfluensa og Bordetella, så er det først og fremst nasal vaksine som  dekker begge deler.  De som har tatt oral (i munnen) vaksine må ha gyldig parainfluesavaksine i tillegg. Sjekk med løpet hva de godkjenner om du er i tvil.-