Redusert kapasitet i administrasjonen

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 30. Mai 2024

Vi beklager å meddele at vi nå har ytterligere en stilling redusert i administrasjonen, grunnet sykemelding. Det betyr at du kan regne med lengre svartid når du tar kontakt, og det vil være enkelte arbeidsoppgaver som må vente til vi har riktig kompetanse på plass igjen. Vi beklager situasjonen og skal selvfølgelig gjøre så godt vi kan for å følge opp det vi kan i mellomtiden. 

Vi håper på forståelse for situasjonen! 

Ønsker du kontakt med administrasjonen, ta kontakt på mail post@sleddog.no - så svarer vi så raskt vi kan! 
Rapport fra TD samling 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 29. Mai 2024

Helgens TD-samling på Hadeland Folkehøgskole ga oss alt vi håpet på og mer til. En påskrudd forsamling deltok i diskusjoner hvis konklusjoner vil bidra til ytterligere bedring av TD-korpsets kompetanse. Det sosiale i å bo sammen ga oss mangt på kveldene. Polariserte drøftinger vedrørende fordeler og bakdeler med EL-biler, Vålerengas bravader i OBOS-ligaen, TDKs grunnleggende EDB-kompetanse, samt uttrykt tvil om hvorvidt en vorsteher faktisk kan få hjernerystelse, tok ikke vekk det faglige alvoret, som alltid ligger til grunn når man jobber med konkrete caser som viser hvor vanskelig juryens jobb ofte er. 

Dette anskueliggjort svært realistisk hvor en tenkt jury måtte behandle en protest med avhør av både vitne, påklaget utøver, samt en meget alterert, ja noen vil si direkte forbannet fornærmet. Jobbing med slike caser gjør oss bedre, det er mennesker vi jobber med og vi er selv høyst menneskelige. Tanker om fremtiden ble luftet. Ingenting vi gjør er hugget i stein. Juryarbeidet og reglement må til enhver tid tilpasses det som faktisk skjer. Finlesing av reglement viser at også her trengs det et kontinuerlig arbeide for å se til at gjeldende reglement faktisk reflekterer det man ønsker. Alt i alt er det godt å konkludere med at vi ser et erfarent og kompetent TD-korps, som jobber sammen for å gjøre juryarbeidet enda bedre.

Hilsen Vidar Løkeng, TDK-medlem

Foto: Katrine Foss

Programmet for Åpent Fagforum 2024 er nå publisert!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Mai 2024


Programmet for åpent fagforum er nå publisert og tilgjengelig under arrangementet i aktivitetskalenderen. (https://www.sleddog.no/next/events/p/1000107006/apent-fagforum). Fagforum avholdes annethvert år, de årene det ikke er ting. Formålet er å samle miljøet på en felles arena for å diskutere idrettens fremtid! Påmeldingen er fortsatt åpen, og vi oppfordrer alle som engasjerer seg i idretten til å ta del i dette! 

Årets program vil inneholde en felles del med spennende foredrag og en gruppedelt del med diskusjoner ledet av de tekniske komiteene. 

Blant foredragene har vi blant annet "Drømmen om Alaska" ved søstrene Ylva-li og Ronja Næss! 

"Søstrene Ylva-li (16) og Ronja (15) er lidenskapelige langdistanse hundekjørere. Fra de ble gamle nok til å kjøre juniorløp har de trent hundene sammen som et team og byttet på å kjøre juniorløp i Norge. Høsten 2023 setter ungdommene seg et skyhøyt mål om å bli de første norske til å delta i juniorløpene Willow 100 og Junior Iditarod i Alaska. Etter en lang høst og vinter med trening og planlegging reiser de to søstrene, sammen med resten av familien og 8 hunder, hele veien fra Meråker i Trøndelag til Anchorage i Alaska for å gjennomføre den store drømmen! I Alaska møter jentene ekstrem kulde, sint elg, fantastisk natur og ikke minst mange nye venner som deler samme lidenskap for hundekjøring." 

Virkelig tøffe og dyktige jenter! Vi gleder oss til både inspirasjon og kunnskap gjennom både dette og de andre foredragene under fellesdelen på fagforumet! 

Under de gruppedelte diskusjonene har hver tekniske komite satt opp egne program og spørsmål til diskusjon. Blant temaene vil det være spørsmål som: "Hvor er idretten om 5-10 år?", "Regel om kvalifisering til påfølgende heat i mellomdistanse, hvordan skal dette praktiseres? Hvilken prosentvis tid ønsker vi at benyttes?" og "Hva skal til for at flere klubber kan/vil arrangere løp og aktiviteter?", dette i tillegg til mange andre viktige spørsmål knyttet til idrettens utvikling. 

Fagforumet er en unik arena for å samle hele miljøet på et sted - for å finne gode løsninger på utfordringer, stake ut en felles retning og formidle kunnskap og erfaringer. Møt opp! Sammen blir vi gode!   

Søknadsfrist for arrangører av NM Barmark 2025!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Mai 2024

Vi minner med dette om at klubber som ønsker å søke om å arrangere NM Barmark 2025 må søke innen 1. Juni! 

Teknisk Komite Barmark (TKB) ser med glede på at vi har mottatt flere søknader på å arrangere NM Barmark 2025. Med mange søkere, har vi mulighet til å ta et godt valg av arrangør - til det beste for arrangementet og utøverne. 

Det er TKB som har ansvar for å tildele NM Barmark til arrangør. Valg av NM arrangør 2025 blir annonsert innen 1. august 2024. Ved valg av arrangør, tas det en totalvurdering, hvor det blant annet blir lagt vekt på klubbens ressurser, løype og arena, geografisk plassering og tidligere erfaring med løpsarrangement. 

Vi ser positivt på at det er stor interesse rundt NM Barmark, og gleder oss til både årets NM i Bergen og neste års NM! 
Klubbutvikling 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 13. Mai 2024

Hei alle sammen! 

Det er stadig mye gøy som skjer i miljøet vårt, og det er med glede vi ser at det dukker opp nye aktivitetstilbud over store deler av landet - og at stadig flere for øynene opp for den fantastiske idretten vår! Vi i forbundet vil gjerne være en tett samarbeidspartner for klubbene, slik at vi sammen kan skape utvikling, både på klubbnivå, forbundsnivå og i idretten som helhet. 

Klubbenes miljø og aktiviteter er helt avgjørende i utviklingen av idretten, og vi ønsker å støtte klubbene mest mulig i deres arbeid. Vi er nå to klubbutviklere i forbundet! Dersom din klubb ønsker besøk av forbundet, ta veldig gjerne kontakt: 

Ansvarlig for klubbutvikling: Monika Hallan -  Monika.hallan@sleddog.no 

Klubbutvikling Innlandet: Frederikke Borgen Risan - Frederikke.risan@gmail.com

Dette kan vi bidra med:

 • Gå gjennom NIF’s opplegg for klubbutvikling sammen med klubbene
 • Arrangere klubbmøter med klubbmiljø og klubbaktiviteter som tema
 • Holde introkurs til hundekjøring for nye medlemmer, i samarbeid med klubben
 • Veilede trenere og aktivitetsledere
 • Arrangere treninger for eller sammen med klubbens medlemmer
 • Bistå med håndtering av utfordringer klubben møter

Foreløpig reiseplan for klubbutvikling i 2024: 

 • Frederikke bor i Innlandet, og besøker klubbene i fylket på forespørsel 
 • Monika bor i Viken, og besøker klubbene på forespørsel 
 • Monika skal også reise en del, og ønsker å treffe så mange som mulig på sin vei: 
  • Bergen med kjørevei via Sørlandet 3. - 5. Juni
  • Trøndelag 24. - 30. Juni 
  • Tromsø 13. - 15. September + tiden det tar å kjøre opp og ned. Fleksibel kjørerute. 

Jeg vil presisere at alle våre klubber er velkommen til å benytte seg av dette, uansett størrelse på klubben, lokasjon, gren eller nivå. Husk også at det er fullt mulig å ta kontakt med oss for en prat eller for svar på enkle spørsmål, vi skal svare så godt vi kan. 

Ha en fortsatt flott vår og snart sommer!  

Hilsen Monika, aktivitetsansvarlig 
Årsrapport 2023-2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 12. Mai 2024

Her kommer årsrapporten for sesongen 2023 - 2024

Det er svært få klubber som har meldt på ledermøtet, som i år foregår digitalt. Vi har derfor valgt å utsette påmeldingsfristen til 26.mai.

Det er viktig for den demokratiske prosessen at så mange klubber som mulig melder seg på ledermøtet. Det skal velges inn representanter i hovedstyret og presenteres budsjetter. Så ta tak og meld dere på ledermøtet så fort som mulig. 

Årsrapport 4.0 .pdf

Ny dato for VM Røros 2025 - 09.-15.02.25 

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 2. Mai 2024

Norges Hundekjørerforbund (NHF) gikk i dialog med IFFS da det oppstod behov for å flytte VM fire dager. Bakgrunnen for dette var mulighet for reduksjon av utgifter knyttet til praktisk tilrettelegging av fasiliteter og arenaer, gjennom samkjøring med Rørosmartnan. Dette gir ikke bare en økonomisk innsparing, men er også viktig i et bærekraftperspektiv.

Flyttingen er også begrunnet i at overnattingskapasiteten på Røros er større i denne perioden, noe som vil gjøre innkvartering for både deltagere og publikum enklere.

Erfaringsmessig kan også flyttingen være positivt med tanke på snøforholdene.

IFFS har etterkommet NHF sitt ønske om flytting av VM på Røros 2025, ny offisiell dato er 09.02.25 – 15.02.25.

Åpningsseremonien vil finne sted søndag 09.02.25.

Femundløpet som er VM i slede langdistanse, åpen klasse, begrenset klasse og junior har tentativt start for F450 og F650 tirsdag 11.02.25 og for Junior-klassen torsdag 13.02.25. Torsdag 13.02.25 vil det også være start for F200 (dette er ikke VM-klasse).

Program for konkurransene i nordisk, slede sprint og mellomdistanse vil kunngjøres om så fort som mulig.

Det vil om kort tid bli gitt informasjon om en samlet bookingløsning for overnatting.
Landslag sesongen 2024 - 2025

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 2. Mai 2024LANDSLAGENE SESONGEN 24 / 25

 

Etter en lang prosess har toppidrettsutvalget gleden av å presentere lagene for kommende sesong.

Nytt for sesongen er at det er færre utøvere som får plass enn tidligere, og at man i utgangspunktet kun tilhører et lag for å kunne konsentrere seg om å heve eget nivå i den grenen man satser mest på. Nytt er det også at barmarkslaget vil fortsette å ha samlinger også etter at konkurranse sesongen er ferdig her i Norge og gjennom vinteren. 

Juniorer vil i utgangspunktet få sine tilbud om utvikling gjennom kretslag og klubb. Det vil og bli satt i verk egne prosjekter for denne gruppen. Men med et begrenset antall plasser og for å få mest mulig ut av hver samling for den enkelte er det prioritert seniorer på lagene denne sesongen. Unntaket er i Nordisk stil, der vi har et VM på hjemmebane i sikte og en gruppe juniorer som har vist en eksepsjonell vilje til å heve eget nivå og som har stilt på alle viktige løp gjennom sesongen.

Viser ellers til kriteriene for uttak på lag som er nedfelt i toppidrettsmodellen.

Når det gjelder uttak til mesterskap så er det egne kriterier for dette. Landslagsplass gir ikke automatisk plass på representasjonslag.

For de som blir tatt ut til VM / EM vil det i god tid før mesterskapet bli avholdt en egen samling for representasjonslaget. Her vil selvfølgelig også juniorer være en viktig del av laget og opplegget.

LANDSLAGET NORDISK STIL BESTÅR AV FØLGENDE UTØVERE:


Hannah Midtlien Langlie Sofie Stølan-Chesy

Trond Are Hoel Emil T. Sletmoe 


Sigurd Ø. Engen 

Brage Lidsheim

Eline Andrea Andersen

Mathilde Clementz


Julie Thue Holthe 

Carina Nilsen

Ida Mathisen

Aslaug Håvardsrud 

Marte Eirin Solhaug  


LANDSLAGET BARMARK STIL BESTÅR AV FØLGENDE UTØVERE:
 

Sigurd Østerhagen Engen vklsc

Viktor Sinding Larsen 


Kjell Magnus Olsen

Oda Foss Almquist


Ann Elisabeth Ohnstad

Eugenien Gullowsen

Tessa Phillipaerts 

Mikal Lillestu

Kristina H Marcelius 

Baste Olafsen

Blanka Csizmadia

Vårinn Rein Trustrup 

Andre Boysen Hillestad

 

 

LANDSLAGET FOR SLEDE SPRINT, SLEDE MELLOMDISTANSE OG VOGN BESTÅR AV FØLGENDE UTØVERE: 

Tone Wiik 


Malin Svimbill

Linn Beate Sinding-LarsenBenedicte Skogsholm 

Hege Ingebrigtsen Ronja LeegaardCathrin Sandnes
Toppidrettsurvalget ser fram til en spennende sesong.

Boge Leegaard

Rikke Svenstad