Spillemidler til utstyr kjøpt i 2022

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 22. Feb 2023

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2022 (med fakturadato i 2022).

Søknadsfristen er onsdag 15 mars 2023.

Vi oppfordrer alle til å søke i god tid før søknadsfrist!

Informasjon om hvilke utstyrstyper ordningen omfatter, retningslinjer for ordningen, nødvendig veiledning og kontaktpersoner finnes på NIFs hjemmeside, under Klubbguiden og temasiden for støtte- og tilskuddsordninger. Gå til siden her.  Veilederen finnes også her.

I fleridrettslagene søker hver gruppe for seg. Fotballgruppen søker via Fotballforbundet, mens skigruppen søker via Skiforbundet osv. Allidrettsgrupper søker via sin idrettskrets.

Det søkes om utstyrsmidler i SportsAdmin, hvor søknadsskjema finnes under menypunkt «Organisasjon» og «Utstyrsmidler». Man benytter samme brukernavn og passord som man ellers bruker i Min idrett.

Har du aldri vært innlogget med din «Min idrett»-bruker før, går du til siden https://minidrett.nif.no/ og klikker på «Ny bruker». Har du tidligere vært innlogget, men glemt ditt brukernavn eller passord, klikker du på «Glemt brukernavn/passord?»

Denne e-posten er sendt til leder i klubb, leder i særidrettsgruppe og klubbens/særidrettsgruppens registrerte e-postadresse.

Personer med følgende funksjoner registrert i SportsAdmin har tilgang til søknadsskjemaet:

 • Særidrettsgrupper: Leder, daglig leder, adm. leder og org.ansvarlig KL/BL.
 • Allidrettsgrupper: Leder og org.ansvarlig KL/BL

Det er ikke mulig å sende inn søknaden to ganger! Sørg derfor for at søknaden er fullstendig før den sendes. Husk at søknaden sendes på vegne av hele særidrettsgruppen/allidretten med alle underliggende grener. Kopi av fakturaer som ligger til grunn for søknaden skal lastes opp og legges ved søknaden.

Husk at merverdiavgiften skal inkluderes i søknadssummen.

For å lette behandlingen av søknadene ber vi om at fakturaer som inneholder både utstyr som det søkes om støtte til og annet utstyr merkes slik at det tydelig kommer frem på fakturaene hvilket utstyr og kostnader som inngår i søknaden.

Allidretten retter sine spørsmål til kontaktpersonen i den lokale idrettskretsen, mens alle andre retter spørsmål om utstyrstyper og retningslinjer til kontaktpersonen i det aktuelle særforbundet.

Tekniske spørsmål knyttet til innsending av søknader rettes til Idrettens Support

Erfaringsmessig søker mange siste kvelden. Vi oppfordrer alle til å være tidlig ute med søknaden.

 

Lykke til!
«Alle skal med» på hundetreff Inni Granskauen

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 20. Feb 2023

En elev går bort til hundene og legger hodet sitt på magen til hunden med strikkegenser. «Den koser med meg», sier eleven. «Se, den er så rolig og god at pulsen min synker. Det gjør godt i magen». 

«Alle skal med» er en tilrettelagt linje ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i Ringsaker. Linjen er utarbeidet for ungdommer som har behov for en tilrettelagt skolehverdag. «Alle skal med» ønsker å bidra med positive opplevelser som fører til økt selvstendighet, selvtillit og et positivt selvbilde. På trygge mestringsarenaer kan hver enkelt elev utforske, vokse og utvikle seg. I år er det 10 elever på linjen.

Innover der og bortover sånn

Inni Granskauen Kennel ligger som navnet tilsier relativt langt unna alt byliv. Innover der og bortover sånn, forbi kvite postkasser, så videre oppover, der finner vi Johanne Sundby og hundene hennes. Vi blir møtt av glade hundestemmer som bjeffer og uler av iver. Midt på gårdsplassen bak porten står Johanne og roper inn elevene fra «Alle skal med» med et smil om munnen; «bare kom inn alle sammen».

Redde for hunder?

Johannes innrop samler troppene på innsiden av porten hvor to godt voksne hunder møter oss, en av dem iført en hjemmestrikket genser. «Det er en av de eldste,» forteller Johanna. «Den trenger litt hjelp til å holde varmen.»  Johanne spør om noen av oss er redd for hunder. «Ja, litt», svarer en av elevene forsiktig. I samme øyeblikk kommer hunden med strikkegenser bort til eleven og dytter snuten sin rolig mot armen hennes. Eleven smiler lurt, hun ser på hunden og sier «hei». Hunden løfter blikket og ser tillitsfullt på eleven, som ler og setter seg på huk for å hilse. Hun er ikke lenger redd.

Samspill

Inne i huset på en liten skjenk med madrass ligger hunden med hjemmestrikket genser sammen med sin jevnaldrende firbente venn og slapper av. De trives aller best innendørs, hvor de nyter rolige pensjonsdager. De to eldre hundene har en helt egen ro over seg. De titter, lytter og følger med. De er tålmodige og tolerante. En elev går bort til hundene, setter seg på kne ved skjenken og legger hodet sitt på magen til hunden med strikkegenser. «Den koser med meg», sier eleven. «Se, den er så rolig og god at pulsen min synker. Det gjør godt i magen». Tenk så fint at hunder kan ha den effekten på oss mennesker. De kan bidra til at pulsen vår senkes, skape en følelse av avslapning og trygghet, og stilne den indre uroen. Hunden med strikkegenser og eleven blir et slags bilde på hvordan samspillet mellom dyr og mennesker kan skape en slags harmonisk balanse, som gagner dem begge to.

Likeverdsreformen

Johannes hunder dømmer oss ikke, de møter oss med et åpent sinn uten å være forutinntatt eller med fordommer. Hundene ser oss og møter oss med nysgjerrighet. De vil hilse og bli kjent, og bygge relasjoner. Hunder gjør ikke forskjell på folk, slik som noen folk av og til gjør. Vi ønsker å leve i et samfunn hvor det er plass til alle, med rom for ulikheter. Et samfunn hvor alle mennesker blir behandlet med samme omtanke og respekt uavhengig av bakgrunn og forutsetninger. Uansett hvor forskjellige vi er fra hverandre har alle mennesker én ting til felles, vi er medmennesker. Alt annet blir sekundært. Likeverd og like muligheter er ikke gitt, mange må fremdeles kjempe for dette. Regjeringen har nå lagt frem likeverdsreformen med mål om å skape et samfunn hvor det er bruk for alle. Dette stiller vi oss rakrygget bak, fordi alle er verdig sin plass i samfunnet.

Gjensynsglede

Og når vi ikke trodde det kunne bli bedre, gir Johanne oss muligheten til å komme tilbake for å prøve hundekjøring. Elevene ser håpefulle ut, dette har de sett frem til med skrekkblandet fryd. Hundene ivrer rundt oss i et herlig virvar. Johannes to gode hjelpere begynner å kle hundene i sine respektive seler og setter sammen to hundespann som skal lede oss gjennom en kilometer lang løype. Solen smiler mot oss og skaper følelsen av varme på en kald vinterdag.

Elevene inntar hundesleden den ene etter den andre, og smilene deres blir bredere og bredere. To elever ønsker å kjøre selv, stående. Johannes Pippi-lignende holdning tilsier at alle som prøver kan få det til, selv om de ikke har prøvd det før. Og Johanne hadde rett – de fikk det jammen til. Det skaper mestring.

Det er noe veldig fint ved å kunne ha slike opplevelser og erfaringer og attpåtil kunne dele dem med klassekameratene sine. Det danner et felleskap og samhold, noe som er helt nødvendig for oss mennesker. Vi trenger hverandre, fordi i likhet med hunder er også vi flokkdyr.

 

Tekst: Emma Strandvik

Foto: Anne-Linn Bjølverud
NHF presenter tre nye kongepokalvinnere vinteren 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 17. Feb 2023

Foto: t.v og midten: Bente Stølan og t.h. Eli Vogt Godager

Forsidebilde: Jørgen Guldhaug Kalfoss

I vinter har vi hatt kongepokalløp både i Langdistanse slede, begrenset klasse på Femundløpet 450 og i NM Nordisk stil, del 1 i 1-spann, pulk på Lygna.

NHF ønsker å gratulere alle de tre kongepokalvinnerne med fantastisk bra kjøring!

Vinner av NM gull og kongepokal i slede begrenset klasse, under Femundløpet i år var Nina Wivesoll Vollen, eier av Lisjøen Husky og kjører for Hundekjørergruppa Rendalen IL. 

Foto: T.v. Anne Grethe Sætrang, t.h. Chamedia

Nina forteller dette om løpet:

Femundløpet 450 er et tøft løp. Traseen består av mye opp og ned, og noen lange etapper. Det er sårbart å kjøre med 8 hunder, tyngre for hver hund og færre hunder å ta ut. 

Denne sesongen ville jeg starte på 450 likevel. Jeg synes tanken på å kjøre 8 hunder, kontra 12 slik det er på Femund 650, var veldig behagelig. Det er mye trøkk i 12 hunder, spesielt i starten. Vi stilte med flere spann på 450, men jeg fikk lov å velge hunder først. Vi gjør stort sett all trening av hundene våre selv, min samboer Ola og jeg, og vi kjenner dem godt, styrker og svakheter. Vi har jevnlig behandling av hundene våre og vet hva vi evt må jobbe med ila. et langt løp. Hundene jeg valgte ut var stødige, rutinerte hunder som alle har bevist på tidligere løp og gjennom trening, og som jeg har god kjemi med. 

Jeg var heldig og fikk et tidlig startnummer på Femund. Jeg lå langt fram i løypen og spannet kunne gå i sitt eget tempo uten at det var mange som kjørte forbi eller at jeg tok igjen mange. Vi kjørte som vi har trent på, holdt jevn fart, lot oss ikke bli revet med av spannene med høy fart. Det var gode spor, og hundene kunne nok fint løpt enda fortere. 

Jeg visste at for å være med i toppen var jeg nødt å kjøre noen lange etapper. Vanligvis kjører vi kortere (6-7 mil) og har korte hviler (2-3 timer), så dette var en uvant kjørestil. En liten stopp på Tufsingdalen bare for å gi en fôring ble det. Etter obligatorisk hvile på Drevsjø på over 7 timer (pga tidlig startnummer) gikk turen til Søvollen hvor jeg hvilte så lenge som jeg følte jeg kunne uten å havne for langt bak (nesten 3 timer). På de lengste hvilene var jeg ute og fikk hundene til å reise seg og gå, litt uti hvilen. Dette for å få dem til å tisse slik at de sover bedre. Det ga meg også en god mulighet til å se om det var noen som var stive eller støle noe sted og som trengte massasje eller oppvarming før vi skulle ut. Det ble så to lange etapper før mål, hvor vi var flere som lå i teten. Vi har et godt bakkespann, og oppoverbakker var der vi kjørte fra konkurrentene.

Det å komme i mål som norgesmester i 8-spann og attpåtil kongepokalvinner er spesielt! Det er noe jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve. Det er mye som skal klaffe for at man skal vinne løpet. Hundene var veldig flinke, godt humør og god arbeidslyst hele veien, sporet var for det meste veldig bra, været var godt, vi fikk gode hviler og relativt lite problemer undervegs. På lange løp og med mange spann er det mye bakterier hundene blir utsatt for. Selv med godt trente hunder og “lav” hastighet kan ting skje og hunder blir tatt ut. Brytprosenten er høy, hvorfor det er slik kan skyldes flere ting: for høye ambisjoner i forhold til treningsgrunnlag, sykdom på spannet, sykdom på kjører, skader, ikke fått trent nok på det føret som kommer osv. Kanskje hadde det vært bedre med mindre obligatorisk hvile låst til ulike sjekkpunkt, slik at hundekjørerne kunne fordelt hvilen slik de selv ønsker? 

Selv synes jeg det er for mye fokus på brytprosent og for mye fokus på at det tas ut hunder. Det er bra at hunder det er noe med blir tatt ut av løpet, heller for tidlig enn for seint. Et brutt løp er heller ikke ensbetydende med dårlig dyrevelferd. Kanskje tvert imot?! Hvis vi skal diskutere brytprosent så må vi se på hvorfor man må bryte løpet? Hva kan vi gjøre for å minke smittepresset til hundene? Kan det tilrettelegges mer slik at kjørerne kan legge kjøreplan som passer bedre for den enkelte og hans/hennes hunder? 

Jeg tror vi er på riktig vei med økt fokus på god dyrevelferd. Det stiller enda høyere krav til oss hundekjørere. Det har skjedd noen endringer allerede og vi må gi det litt tid slik at logistikken rundt det hele er på plass, for kjørere, løpsarrangører, veterinærer, TD osv. 

Gleder meg til fortsettelsen. Nina Wivesoll Vollen 

 

I klassen 1-spann pulk på NM del 1 Nordisk stil på Lygna var det Trond Are Hoel fra Grenland HK som vant NM gull og kongepokal i herreklassen og Carina Nilsen fra Nittedal HK som vant NM gull og kongepokal i dameklassen. 

Foto: Privat

Carina Nilsen, fra Nittedal HK og vorsther tispen Ebba på 2,5 år, kjørte inn til NM gull både lørdag og søndag . Med seier i 1-spannklassen på søndagen ble hun også kongepokalvinner.

Carina forteller selv;

Det er jo stort å vinne kongepokalen,  og det er mye som skal klaffe på en gang så jeg er stolt og glad for at det gikk så bra denne helgen.

Jeg var egentlig veldig fornøyd med resultatene vi fikk på lørdagen, hvor Ebba gikk over all forventning, og vi vant gull i combined klassen. Da søndagen og kongepokalløpet kom, var jeg egentlig mest opptatt av at Ebba hadde fått restituert seg godt fra lørdagen og ville bare fullføre begge rundene med godt driv og avslutte mens hun fortsatt hadde masse krefter og løpslyst igjen. Så jeg startet ut med lave skuldre og fokus på en god restitusjon fra lørdagen og god gjennomføring. Men kjente raskt at Ebba var i skikkelig klar og la seg steinhardt i selen, så etter en kjapp vurdering lot jeg henne løpe på, og det holdt i fint driv hele veien inn til mål. Nå er det bare kort tid igjen til VM og formen ser ut til å være i rute. 

 

Vi har dessverre ikke lykkes i å få kontakt med Trond Are Hoel for hans kommentar før artikkelen ble trykket.

 
Opplaring rundt utbetaling av midler til prosjektet “Gratis deltakelse på løp for barn og unge”

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 13. Feb 2023

Når deltakere ikke skal betale påmeldingsavgift er det arrangørene av løp (klubber) som skal ha refusjon, ikke klubben til deltakeren. Det er arrangøren av løp som mister inntekten, når påmeldingen er gratis.

Har endret teksten fra klubb til arrangør i teksten.

Den økonomiske belastningen på familieøkonomien har blitt stor i forbindelse med økte renter, høye energipriser og økt prisnivå på alle typer varer. Vi ser at dette går utover den generelle deltakelsen i norsk idrett, hvor familier ikke kan sende barna på idrettsaktiviteter som vanlig. For å lette på den økonomiske barrieren for de yngste i hundekjøring, er det vedtatt at vi nå skal igangsette tiltak for at flest mulig kan delta. I og med at mange klubber allerede har en trang økonomisk situasjon, vil påmeldingsavgiften bli refundert arrangøren fra forbundet.

Det skal være gratis å delta på løp for barn og ungdom opp til 19 år, bortsett fra NM og langdistanse. Barn og unge opp til 18 år som deltar på langdistanseløp vil få et tilskudd på kr 1000. Tilskuddet trekkes fra påmeldingsavgiften, og arrangøren får tilsvarende refundert. For de andre klassene vil arrangøren motta støtte på kr 350 pr startende på ordinære løp og kr 150 pr deltakelse for lavterskelløp. Alle løp som skal få refundert startavgift må være terminfestet.

Arrangørene må rapportere antall deltakere på løp, senest 14 dager etter gjennomføring, med navn og klubb på hver enkelt deltaker under 18/19 år. Skjemaet ligger på NHFs hjemmeside og er vedlagt her. Arrangøren vil få overført deltakeravgiften fra forbundet når rapporten er mottatt.

Lavterskel Ordinært
Nordisk Opp til og med det året du fyller 19 Kr 150 Kr 350
Barmark Opp til og med det året du fyller 19 Kr 150 Kr 350
Sprint/mellomdistanse Opp til og med det året du fyller 18 Kr 150 Kr 350
Langdistanse Opp til og med det året du fyller 18 Kr 1000 i tilskudd

 

Prosjektets varighet er fra 1. februar 2023 til 1. februar 2024. Prosjektet vil bli evaluert i desember 2023, med intensjon om videreføring.

NB!

Det gis tilskudd til utøvere som stiller i alle aldersbestemte klasser opp til og med juniorklassen. Det gjelder alderen opp til 19 år (Sesongen man fyller 19 år) Deltakere under 19 år som stiller i seniorklasser må betale påmelding som normalt, og arrangøren vil ikke få refundert påmeldingsavgiften for disse.

RAPPORTSSKJEMA

Vedlegg:
En idrett – like muligheter for alle!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 7. Feb 2023

I forbindelse med den nye parastrategien til NIF skal alle særforbund etablere en strategi og et tilbud til alle parautøvere som er interessert i idretten. Norges Hundekjørerforbund har fra høsten 2022 begynt med strukturert arbeid mot dette og har allerede fått kontakt med interesserte parautøvere.

Men hvem er parautøvere? Hvordan «kvalifiserer» man for å kalle seg parautøver?

En liten oppsummering for å rydde ut uklarheter!

Paraidrett er en fellesbetegnelse og defineres som idrett for mennesker med en funksjonshemming, synshemming, hørselshemming og utviklingshemming. Så alle er inkludert, om du sitter i rullestol, går med krykker, har en (eller flere) proteser, ser dårlig (eller ikke) hører dårlig (eller ikke), har balanseutfordringer, utfordringer med koordinasjon eller utholdenhet eller annet. Du er velkommen, og vi ønsker å legge til rette for at akkurat du kan delta og drive med aktiv hundekjøring!

For oss betyr aktiv hundekjøring at deltakeren selv skal kjøre hund og bedrive det som en idrett. Noen trenger ledsager, noen trenger større tilrettelegging av utstyr og noen kan delta med små tilrettelegginger.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller innspill med wiebke.hofers@sleddog.no!
Påmelding åpnet NHF Sommer-hundekjørerskole

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 6. Feb 2023

Invitation SHKS 2023 English page 2

Bli med på Sommerhundekjørerskolen 2023, et samlingspunkt for hundeinteressert ungdom fra 13 til 18 år!  Her møtes hundekjørerungdom fra hele Norge og et mangfold andre nasjoner til en uke med erfaring- og kunnskapsutveksling med noen av verdens beste hundekjørere som trenere. Sommerhundekjørerskolen skal være med på å knytte hundekjørermiljøet sammen på tvers av nasjonalitet og treningpraksiser. 

Uka er fullspekket av spennende og lærerike aktiviteter, tilpasset både førstegangsdeltakeren og den som har deltatt tidligere. Synes du hundekjøring høres spennende ut, og du ønsker å vite mer om hva du kan gjøre sammen med egen hund, og samtidig bli kjent med andre hundeinteresserte? Ja da ønsker vi deg hjertelig velkommen. Det samme gjelder deg som allerede er aktiv i hundekjøring og ønsker å få oppfølging og innsikt i avansert treningsarbeid. Her samles vi alle til en sosial og lærerik uke.


Det blir økter med egentrening, økter med hund og teoretiske foredrag daglig.
Vi skal selvsagt også ha lagkonkurranser, stafetter og annet moro.
I år ønsker vi å ha ekstra fokus på hundevelferd, som har vært et mye omtalt tema den senere tid.

Deltaker har med egen hund som man under oppfølging av trenerteamet selv har ansvar for gjennom uka. Derfor anbefaler vi at man øver på dette i forkant. Alle friske hunder over 12 mnd. med et vennlig gemytt er velkomne til Sommerhundekjørerskolen! Vi ønsker å se et bredt spekter av hunderaser. Tisper i løpetid bes holdes hjemme av hensyn til andre hunder. Man er selvfølgelig hjertelig velkommen også uten hund.

Nederst på denne siden finner man kontakt-, påmeldinginformasjon, pakkliste og andre aktuelle dokumenter. Siden oppdateres fortløpende, så følg med!

 

Kontaktinfo

Leder SHKS: Fanny Wedde
fanwed@gmail.com – 98545813

Hovedtrener SHKS:
Pinja Korpela
pinjakorpela@hotmail.no – 45239969

Påmeldingsfrist 30. april

Innbetaling av deltakeravgiften gjøres til Norges Hundekjørerforbund og merkes med navn + SHKS 2023
Pris. 4500 nok
Kontonr: 5134 06 06306
Vipps: #100693
Frem til 20. april tilbys full refusjon av deltakeravgiften hvis noe skulle skje slik at man ikke får deltatt.

Fra 20. april har vi ikke lenger mulighet til å refundere deltakeravgiften.
Spørsmål rettes til: fanwed@gmail.com / +47 98545813

Entry fee and entry form must be send in before april 30.
Payment of entry fee has to be done on the Norwegian sleddog federations bank account number and has to be marked with name + SHKS 2023
People from abroad please take contact for payment details : fanwed@gmail.com

Link til skjemaet for påmelding: https://forms.gle/i3VQdaBMS7xVRTUy5

For mer informasjon:

Sommerhundekjørerskolen – Norges Hundekjørerforbund (sleddog.no)

Vedlegg:
“ALLE SKAL MED”- gratis aktivitet for alle med hund

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 2. Feb 2023

Etter flere år med lav rekruttering til sporten viderefører vi prosjektet «Alle skal med». Dette er et felles prosjekt mellom klubb og forbund for å rekruttere flere barn og unge til vår sport. Hundekjørerforbundet har allerede vedtatt at alle barn og unge skal kunne delta gratis på løp, og for å støtte opp under dette tiltaket ønsker vi også gratis aktivitet.

Vi håper våre klubber vil bidra med å stryke rekrutteringen til hundekjøring, ved å arrangere aktiviteter for barn og unge. Disse aktivitetene skal ha høy takhøyde, og spiller ingen rolle om hunden er stor eller liten, alle med hund kan være med!

Norges Hundekjørerforbund inviterer derfor alle hundekjørerklubber til å søke om tilskudd til lokal aktivitet for barn og unge med start 1. februar.  Søknadsfristen er åpen så lenge vi har midler til å dele ut, så her er det førstemann til mølla. Det er avsatt kr 150.000 til prosjektet.

Det ligger noen krav til gjennomføring, som er:

 • Åpent for alle
 • Gratis deltakelse (gjelder ikke HKS og Labbeleir)
 • Overvekt av deltagere under 19 år
 • Minimum 3 deltaker som ikke er medlem av en hundekjørerklubb
 • Plan for markedsføring lokalt
 • Alle deltakere som ikke er medlem av en klubb, skal automatisk få gratis medlemskap i arrangørklubben ut sesongen
 • Aktiviteten skal være tilrettelagt for nybegynnere
 • Rapportering

Søkbare aktiviteter 2023:

Aktivitet Tilskudd:
Hundekjørerskole/Labbeleir Kr 7500
Labbetrening min 12 ganger Kr 10000
Nybegynnerkurs (2kvelder) Kr 2500
Lavterskelløp/Labbeløp Kr 3000
Ukentlig treninger min 12 ganger Kr 10000

I tillegg har NHF stort fokus på paraidrett, så har klubbene med parautøvere i sine aktiviteter, utløser dette egne tilskudd. For paratilskudd, kontakt Wiebke Höfers wiebke.hofers@sleddog.no

Klubbene må markedsføre aktiviteten lokalt. Dette kan gjøres via sosiale medier, men rekruttering ansikt til ansikt er alltid best. Still dere opp på lokale utfartssteder hvor det er naturlig å gå tur med hunden, og informer om tilbudet. Lag små flygeblad som dere setter på bilene. Heng opp informasjon ved butikker skoler osv. Klubben kan ikke forvente at folk utenfor klubbmiljøet finner informasjon om aktiviteten ved å legge det ut på hjemmesiden og egen Facebook side. På Facebook må dere dele aktiviteten med grupper i nærområdet hvis det skal ha god effekt.

Markedsføring

 • Brukshundklubber
 • Frilufts organisasjoner
 • Idrettslag – skiklubber – orienteringsklubber osv
 • Jeger Jakt og Fiskeforeninger
 • Rasehundklubber
 • Diverse interesse sider for hund (her er det mange)
 • SFO

Her er det bare å bruke kreativiteten.

Det er også lurt å bruke noen få kroner på å fremme innlegget.

Oppfølging av nye medlemmer

For å beholde de personene som har deltatt på en aktivitet, er det viktig å vise at klubben ønsker å beholde de. Dette kan gjøres ved å:

 • Ønske de velkommen til klubben på e-post
 • Informere om kommende aktiviteter i klubben
 • Oppfordre de til å være med på aktivitet
 • Oppfordre de til å ta med venner
 • Engasjere foreldrene

Alle gjennomførte aktiviteter skal rapporteres inn så fort som mulig, og senest 14 dager etter gjennomført aktivitet i eget rapportsskjema.

Har dere spørsmål kontakt administrasjonen på 99699999

SØKNADSSKJEMA

RAPPORTSKJEMA

Vedlegg:
Endring av antall deltakere og deltakerland for VM status i Åsarna

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 1. Feb 2023

Vi har nå fått bekreftet at VM i Åsarna vil gå etter “gammelt” regelverk i forhold til antall deltakere og deltaker land i øvelsene. Antallet vil være minimum 7 deltakere og 3 deltakerland for å få VM status.

Denne regelen vil også gjelde for VM 2025.