Gratis minikurs i trekktrening med hund med Jæren trekkhundklubb

Gratis minikurs i trekktrening med hund med Jæren trekkhundklubb


Tid


Sted

Vis kart

Norges Hundekjørerforbund, i samarbeid med Jæren trekkhundklubb har gleden av å invitere til minikurs i trekktrening med hund! Det beste av alt er at det er gratis!

Monika Hallan ved Norges Hundekjørerforbund tar turen for å gi en innføring i hvordan man kan få mer glede av trekktrening med hunden sin! Vi vil snakke om hvordan man trener en hund til å fungere godt i trekk, hvordan man bygger motivasjon og dressur i løypa, hvordan man bygger opp en sprek og skadefri hundekropp og hva slags utstyr man trenger til ulike former for trekkaktivitet.

Vi har som mål at alle deltakerne skal få mer glede av trekktrening med hundene sine, og at trekktreningen kan bidra til bedre fysisk form, bedre kontakt mellom hund og fører(du som løper med hunden), samt mange fine turer sammen med hundene.

Kursets innhold:

Kurset starter med en innføring i trekktrening, treningsprinsipper for innlæring og motivasjon og nødvendig utstyr. Denne delen foregår utendørs ved oppmøtested, uten hund. Vi vil ha god tid til å diskutere og svare på spørsmål.

Vi fortsetter med en felles økt med snøreløping(løping med hund) utendørs, med fokus på trekkglede, motivasjon og innlæring av trekkdressur. Vi vil kjøre korte drag, øve på egenskaper man har behov for ute på trening med hund og jobbe med fokus i en setting med mange andre hunder. Vi legger opp økten slik at alle kan delta, uavhengig av forkunnskaper eller fysisk form! Vi vil dele i grupper ved behov. Dersom du har utfordring med å løpe/jogge, er det fint om vi får beskjed slik at vi kan finne løsninger.

Kurset avsluttes med en oppsummering og tid til å prate og svare på spørsmål. Det vil også bli gitt informasjon om Jæren Trekkhundklubb sine aktiviteter og om hundekjøring som idrett for deg og hunden din.

Utstyr: Sele til hunden, line med strikk og magebelte. Klær og sko til aktivitet.

Alder på hund: Hunder må være 9 måneder for å følge økten i sin helhet. Dersom man har en yngre hund, kan man delta på deler av økten for miljøtrening.

Foredragsholder: Monika Hallan jobber med breddeidrett og aktivitet i Norges hundekjørerforbund. Har drevet med nordisk stil og barmark med hund i mange år, og driver et aktivt friluftsliv med hund. Har vært trener for barn og nybegynnere i over 15 år.

Jæren trekkhundklubb:

Nystartet klubb for løping med hund, med faste treninger hver mandag og torsdag. Åpen for alle som jogger/løper med hund.


Mer informasjon: https://www.facebook.com/events/197054426722317/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22home%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22group_featured_unit%22%2C%22surface%22%3A%22group%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.