REKRUTTERINGSTILTAK VÅR 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Apr 2023


Aktivitet er vårt aller viktigste verktøy i arbeidet med å øke medlemsmassen, og flere medlemmer er veien til videreutvikling av idretten. Vi har stor styrke i å være flere, både fordi alle medlemmer kommer med ressurser, kunnskap og innsats – men også fordi en større idrett har større gjennomføringsevne og påvirkningskraft på samfunnet rundt. Gjennom å bli flere medlemmer bygger vi opp idretten, styrker toppidretten og øker bredden.

Våren er en ypperlig tid til å sparke i gang aktivitet ute i egen klubb. Vi ser at deltakelsen på alle aktiviteter er stor på våren, fordi mange trives godt med aktivitet på barmark, været er fint og temperaturene er passende for aktivitet med hund. Våren er også lavsesong for klubbens aktive utøvere, som dermed har større frihet til å bidra med kunnskap og innsats. Her følger noen forslag til hvordan dere kan utnytte vårsola til å booste aktiviteten i egen klubb, husk at all aktivitet er positivt! Spill på klubbens ressurser og muligheter. Ta kontakt med NHF dersom du ønsker å drøfte din klubbs muligheter videre.

Lavterskel fellestreninger: Regelmessige aktiviteter er det mest rekrutterende tiltaket vi kan sette i gang. Avhold treninger som passer for alle nivåer, alle slags hunder og som krever lite utstyr. Løping har vist seg å fenge mange deltakere. Løpetreninger er enkle å avholde, og enkle å delta på. Forslag til hvordan du kan holde fellestreninger med hund finner du her:

https://www.sleddog.no/fellestrening/

Introkurs hundekjøring: Introkurset er et grunnleggende kurs for personer som er interessert i langdistanse hundekjøring, eller som er helt i startfasen. Kurset er en fin inngangsport til idretten. Kurset kan også tilpasses andre grener. Kursplan finner du her:

https://www.sleddog.no/nybegynnerkurs-arrangor/

Mini crash course i trekktrening med hund: Trekktrening med hund er i vinden, og mange hundeeiere ønsker å lære mer om hvordan de kan få mer glede av snørekjøring, sykling og løping med hunden sin. Gjennom høsten og vinteren har NHF hatt stor suksess med å tilby kurs for raseklubber og hundeklubber. Dette er tiltak klubbene selv kan gjennomføre, enten alene eller i samarbeid med NHF. Kursplan og veiledning på forespørsel.

Kontakt Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no

Dogrun: NHF samarbeider med Dogrun, et populært lavtersksel løp for hundeeiere. Dette er en gylden mulighet til å nå ut til et stort antall aktive hundeeiere, og knytte bånd med flere hundemiljøer. Klubber som ønsker å arrangere Dogrun må stille med 5-7 frivillige, samt skaffe nødvendige tillatelser, finne løype og lage tekst til markedsføring. Dogrun stiller med en ansatt til rigging, samt alt nødvendig utstyr, påmeldingssystem og markedsføring. Klubbene får 40% av inntektene fra startkontingenter.

Kontakt Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no dersom dere ønsker å arrangere Dogrun.

Labbeaktiviteter: Rekruttering av barn, når et større nettverk og legger grunnlag for framtiden til idretten vår. NHF har laget et eget opplegg for aktiviteter for barn, som skal hjelpe klubbene med å komme i gang med barneaktiviteter. Klubber som ønsker å ha aktiviteter for barn, vil få økonomisk støtte og tett oppfølging fra NHF.

Informasjon om labbeaktiviteter finner du her: Labbeaktiviteter 2.0

Paraidrett: NHF har pågående et stort prosjekt for økning av aktivitet innen hundekjøring for parautøvere. Vi jobber med å få på plass både utstyr, kunnskap og aktivitetstilbud for utøvere med funksjonsnedsettelser. Vi ser at hundekjøringens egenart gjør den til en unikt godt egnet idrett for mange utøvere med funksjonsnedsettelser.

Dersom du ønsker å bidra med aktivitet for parautøvere, kan du kontakte ansvarlig for paraprosjektet Wiebke Höfers på wiebke.Hofers@sleddog.no

Alle aktiviteter er viktige bidrag, og aktivitetsutvikling og klubbutvikling er lik rekruttering. Alle har noe å bidra med, uansett om du er erfaren utøver eller nybegynner! Dersom du eller din klubb ønsker å bruke våren på å rekruttere nye medlemmer, skal du ikke nøle med å ta kontakt. Vi gir oppfølging og veiledning underveis!

Lykke til med arbeidet, hilsen Monika Hallan, ansvarlig for aktivitet.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.