Seppalaløpet 2022

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 24. Mar 2022

😊

Seppalaløpet er et minneløp til ære for hundekjøreren Leonard Seppala og hans kjente lederhund Togo. Seppala var selv med på å bestemme statuttene for løpet. Under løpet konkurreres det om en evigvarende pokal som Seppala selv ga til Norges Trekkhundforbund (Nå Norges Hundekjørerforbund). Men det er mange ulike merker og statuer man kan vinne ved å delta. Løpet har mange ulike distanser og grener og passer for alle.

Etter to års opphold fikk vi endelig gjennomført Seppala-løpet igjen. Et artig løp vi vet er viktig for mange. Denne gangen med Trysil Hundekjørerklubb som arrangør. Samtidig ble lavterskelløpet Østbyløpet arrangert i samme løyper og på samme sted.

Trysil HK slo seg sammen med Østby Idrettslag som stilte med veldig fine løyper i trivelig terreng og tidtakere. Samarbeidet har fungert godt og det snakkes allerede om å gjenta suksessen neste år.

Østby samfunnshus ville være med på laget og sto for parkeringen og mat inne i samfunnshuset. De bød på hjemmelaget middag begge dager i tillegg til vafler og drikke. De åpnet også for mulighet til å overnatte der.

Løypene ble brukt til Trysil Skimaraton i februar hvor 450 skiløpere gjennomførte. De er derfor meget godt preparert gjennom hele vinteren. Løypekjøreren er en suveren kar. Fredag startet han klokka sju på morgenen med å kjøre løypa, men ettersom noen gikk i løypa på dagen, så tok han en ny runde på kvelden. “Cordfløyelen” skulle være nystrøket til spannene kom. Løypa startet på Østby på 500 moh og gikk fint oppover i terrenget til 900moh. De passerte et hyttefelt halvveis og der satt folk ute og heiet med flagg og god stemning.

Etter 38 km første dag kom de til overnattingsplassen som var real villmarkscamp med tilbud om vann og halm.

Returen søndag gikk i nypreppede spor og med 4 kuldegrader på natta kjørte de fleste rundt en halv time raskere tilbake. Det syntes ikke i løypa når 150 hunder hadde passert.

Tilbakemeldingene fra utøverne har vært veldig positive. Løypene var topp og hele totalopplevelsen både i og utenfor løypa var god. Det hjalp også at værgudene var på vår side.

Det var så gøy å arrangere når alle var så veldig fornøyd med årets løp. Årets VM-deltakere, Mini-Seppala-kjørere og noen som kjørte for 47. og 48.gang. Et løp for hele hundekjørerfamilien.

Lørdagens Østby-løp var et tilbud for de som ikke var klare for Seppala i år. De snørekjørte 7,5 eller 2 X 7,5 km.

Neste år håper vi på minst dobbelt deltakelse i begge løp.