Asker trekkhundklubb sparker i gang årets satsning på barneidrett!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 10. Apr 2024

Asker Trekkhundklubb er først ute, med oppstarten av sin rekruttgruppe tirsdag 09.04! 8 glade gutter og jenter i alderen 9 - 13, deltok på treningen sammen med hver sin hund. Treningen besto av en en oppvarmingsdel med fokus på å bli kjent, deretter oppvarming og lufting av hunder, innlæring i grunnleggende trekktrening gjennom morsomme øvelser, gå ned hunder og deretter en daglig sjekk av hundene etter trening. Samtlige barn var superflinke med hundene sine, og mestret både håndtering av hundene sine, start/stopp og passeringer. Videre vil barna lære mer om hundens kropp og hode, og lære hva som skal til for å bli skikkelig flinke i hundekjøring sammen med hundene sine. 

To spente gutter med hver sin hund, klare for første trening i ATK! 

Norges Hundekjørerforbund ser et stort potensial i hundekjøring som en aktivitet for barn og unge. Aktiviteter i samvær med hund, fysisk aktivitet og friluftsliv styrker den fysiske og psykiske helsen, ettersom hunden er en lojal og positiv lagkamerat som støtter deg uansett utgangspunkt eller bakgrunn. Behovet for et godt og inkluderende tilbud for barn understrekes også av vår prosjektleder for paraidrett. 

«Jeg har fått flere forespørsler fra foreldre med barn med forskjellige funksjonsnedsettelser og utviklingshemninger om utstyr og treninger for deres barn. Hadde vært supert om vi kan få inkludert dem med alle andre barn.» Wiebke Höfers, prosjektleder paraidrett 

Vi i Norges Hundekjørerforbund ønsker nå å styrke tilbudet til barn og unge på landsbasis - og har satt det som vårt hovedmål for 2024. Dette gjør vi gjennom oppretting av aktivitetstilbud i utvalgte klubber over hele landet. Disse klubbene vil få kontinuerlig støtte og oppfølging, slik at oppleggene blir vellykket over tid. 

Hundene var ivrige på vei ut på tur! Barna lærte om hvordan de kan formidle forskjell på ro og jobb til hundene sine :) 


Passeringer er utfordrende og morsomt! 


Alle hundene fikk en sjekk av poter og ledd etter trening :) 


Vi er glade for at Asker Trekkhundklubb fikk en så god start, og jobber nå for opprettingen av liknende aktivitetsopplegg i flere klubber! Det finnes mange måter å organisere aktiviteter for barn og unge, og vi ønsker variasjon velkommen! Ønsker din klubb å være med på prosjektet? Ta kontakt med Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no 

Takk til trenere, deltakere og hunder i Asker Trekkhundklubb - vi gleder oss til fortsettelsen! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.