Kurs langdistanse hundekjøring

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 8. Aug 2023

Langdistanse hundekjøring er en særegen og spektakulær idrett. For å mestre idretten er det stort behov for arenaer for læring og kunnskapsoverføring. I forbundets kursplan for langdistanse har vi to kurstrinn, og klubbene oppfordres til å søke om å arrangere kurs – for på den måten å overføre kunnskap og erfaringer til nye kjørere. 

Introkurs: 

Introkurset er et tilbud til personer som er interessert i å begynne med langdistanse eller vil lære mer om hva idretten går ut på. Kursets program er grunnleggende og beregnet for nybegynnere. Gjennom kurset får deltakere en grunnleggende innføring i idretten og hundeholdet som kreves. Målet er at deltakerne skal få en bedre forståelse av idretten, trekkhunders behov og hvordan man ivaretar seg selv og hunder på en god måte på tur, trening og i hverdagen.


Rookiekurs (oppdatert kursplan): 

Rookiekurset er et tilbud til hundekjørere som vil begynne å kjøre løp, eller som skal kjøre løp der kurset er et krav. Gjennom kurset får deltakere en grundig innføring i grunnleggende ferdigheter og aspekter ved gjennomføring av et langdistanseløp. Målet er at deltakerne skal kunne gjennomføre et langdistanseløp på en god måte i henhold til løpsreglementet, og med hensyn til seg selv, hundene og andre utøvere.


Ønsker du og delta på noen av disse kursene? Kurs annonseres i vår terminliste. Har du spørsmål kan disse sendes til post@sleddog.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.