Seppaløpet 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Apr 2023


Seppalaløpet er et tradisjonsrikt turløp, som går over 2 dager og totalt ca 70 km. Enten man går for å vinne, eller for å delta, er antall fullførte løp et mål. Fullførte løp loggføres, og premieres ved gitte milepæler. Vi kan avsløre at ved neste løp, får vi kanskje en deltaker som fullfører sitt 50ende Seppalaløp! En stor prestasjon som premieres med Seppalastatuetten i gull 🏅

Løpet har både tur og konkurranse i fokus, og turløpere og satsende utøvere deltar side om side! Tur, seppalastemning og gode historier rundt bålet er viktige elemter i et vellykket Seppalaløp🏔️

Turrapport fra vinner av kvinner enspann, Carina Nilsen og Ebba:

«Seppala er det siste løpet i sesongen, og en av de få turløpene man har igjen. Et utrolig gøy, annerledes og fint løp. For første gang var det Norgescup- status. Det er morro at kapasitet og distanse har en stor og viktig plass i hundekjørersporten!

Vi har gledet oss hele sesongen til å stille til start på seppala. Endelig var det tid til å være på tur med bestevennen min Ebba. Vi starter med fellestart hvor damer og herrer starter sammen. I år var vi 20 løpere på start. Vi kom greit ut uten uhell og kunne senke skuldrene. Tok det veldig pent, stoppet og spiste mange ganger, og ønsket å spare så mye krefter som mulig til neste dag. Siste 15km merket jeg at Ebba var veldig sprek så lot hun løpe på litt inn i mål. I mål første dag hadde vi en knapp ledelse på ca et par minutter.

På overnattingsplassen blåste det frisk, Ebba fikk i seg godt med mat og ble pakket inn i stort ulldekken, dunjakke og egen sovepose. En fordel når man stiller i 1-spanns klassen er å ikke pakke med seg altfor mye i pulken for å gjøre det lettest mulig for hunden. Men der sparte vi altså ingen vekt.

På morgenen var hun ganske vill, spiste godt, og viste ingen tegn på å være sliten. På start ville hun være først ut. Hun tok teten, og vi ble liggende fremme i teten i en liten pulje. Så kom det noen herrer og satt fart. Vi prøvde å henge oss på, men kara ble for sterke og de dro sakte men sikkert ifra. Vi stoppet og spiste litt undeveis, så hun hadde fin fart inn i mål.

Rundt i løypene var det god stemning, folk sto plassert forskjellige steder i traseen og heiet oss frem. Fantastisk arrangert av Trysil hk, mange frivillige og en løypekjører som leverte eksemplariske trikkeskinner. Ebba og jeg sier takk for oss og gleder oss allerede til neste år.»

Vi gratulerer Carina og Ebba med fantastisk prestasjon!

Også til turrapport fra «red lantern» i kvinner enspann, Hanne Øistad og Kvit:

«Deltok på mitt første Seppala-løp i helga☀️🍫❄️ Med lånt hund, pulk, drag, sele, arvede ski + skisko, arvet anorakk og litt eget utstyr gjennomførte vi som Red Lantern både i går og i dag på hhv ca fem og ca fire timer. Kvit er en ti år gammel pensjonert langdistanse-hund jeg er med å trener i spann, og han syns det var veldig stas å få være på tur og storkosa seg på sjekkpunktet!

Så hvis du tenker at du ikke vil kjøre løp fordi du ikke kan henge på de som konkurrerer i nordisk så anbefaler jeg deg å legge lista ned litt og bli med for å ha ei trivelig helg med andre🐕👝⛷»

Vi gratulerer Hanne og Kvit med helgens største smil og sitt første gjennomførte løp!

Vi håper du også vil bli med på seppalaeventyret! Takk til alle som bidro til en fantastisk løpsopplevelse ❄️☀️


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.