Ridderuka 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 30. Mar 2023


I år stilte Parakomiteen for første gang på Ridderuka med egne hunder og utstyr fra Beitostølen Helsesportsenter.Vi tilbød snørekjøring med hund og interessen var stor. 2 medlemmer fra komiteen (Werner Eilertsen og Robin Mikkelsen) var, sammen med prosjektleder for paraidrett med hund, Wiebke Höfers, ansvarlige for gjennomføringen av tilbudet hele uken. I tillegg hadde vi hjelp av to jenter som ble med deltakerne ut på ski. Vi hadde fullt opp med deltakere hele uken, med synshemninger og fysiske funksjonsnedsettelser som slag, cerebral parese, ryggmargsskade og annet. Vi fikk testet ut utstyr som piggkjelker og ombygde akebrett og fikk testet hvordan man best ledsager personer med forskjellige funksjonsnedsettelser.Deltakerne var veldig fornøyde med å få testet å kjøre med hund på ski eller i kjelke.

Vi fikk masse gode erfaringer med tilpasning av utstyr, hva vi trenger av utstyr og hvilket utstyr som kan passe ved de forskjellige funksjonsnedsettelser vi møtte denne uken.

Alt i alt har dette vært en lærerik og morsom uke, med nye bekjentskaper, nytt utstyr og flere som fikk opp øyne for at hundekjøring er en idrett for alle!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.