VM GULL til Anne Marte Løvstuen

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 25. Feb 2015

Siste dag av VM for utøverne i nordisk stil er over og vår “rookie” Anne Marte Løvstuen klarte å holde dampen oppe på 2-spann snørekjøring over to dager. Dette resulterte i GULL til henne og hundene Saga og Helle.

Anne Marte ledet med 20 sekunder til andreplass og Finske Maija Nivala etter gårsdagens renn, men i dag kjørte Finnen vanvittig fort mot slutten av det 12 km lange løpet. Spenningen var stor før resultatet ble offentliggjort, og Anne Marte vant tilsutt med 6 sekunders margin til Finnen. På tredjeplass kom Solveig Kristiansen Aaseby.

I herreklassen ledet Yngve Hoel i går, men de bak på listen var tett på tid. I dag kjørte Finske Vesa-Pekka Jurvelin såpass fort at han tilslutt vant løpet sammenlang. Mikal Lillestu var uheldig i går med et uhell i løypa, men hadde raskeste tid i dag. Dette resulterte i en andreplass og sølvmedalje totalt. Yngve Hoel endte på fjerdeplass og Eskil Knag på sjetteplass.

Nå flytter hele VM over til nye løpyer i Todtmoos der sprint arrangeres fra fredag til søndag. Norges deltaker er Julie Boysen Hillestad i 4-spann sprint junior