Junioren Anette (17) første vinner i VM og Finnmarkløpet 2015

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 9. Mar 2015

Vant gullkampen og skrev VM-historie.

Hardanger-jenta Anette Børve Hernes (17) skrev idrettshistorie da hun både ble tidenes første juniorverdensmester i hundekjøring og den første offisielle verdensmesteren kåret i Finnmark. Men hun fikk kamp helt til målstreken.

17 år gamle Anette Børve Hernes stod imot angrepene fra konkurrentene og kunne kjøre over mål i Alta sentrum sammen med sine seks hunder til stor jubel. Men det skjedde ikke uten dramatikk. Det skilte bare et fattig minutt mellom sølvvinner Hanna Lyrek og gullvinneren etter over et døgn på stormfulle Finnmarksvidda.

Glad vinner
-Det føles helt fantastisk. Det er dette jeg har jobbet for, fortalte hardangerjenta etter målpassering. Dermed er Anette den første juniorverdensmester i langdistanse sledehundekjøring. Det har aldri før blitt arrangert VM for juniorene.

På plassene bak Anette fulgte altajentene Hanna Lyrek, Guro Krempig, Mina Skjøthaug Karlstrøm og Elisabeth Uglebakken.

Gutta kommer med senere
Junior-klassen i Finnmarksløpet hadde utelukkende jenter på startstreken. Gullvinner Anette Børve Hernes og bronsevinner Guro Krempig forteller at guttene også kjører hund, men tror de melder seg på konkurransene nå de blir eldre.

– Vi vet jo at de kjører hund. Men de melder seg nok ikke på konkurransene før de vet at de er gode nok til å kjempe i toppen. Typisk gutter, smiler de to glade men slitne medaljevinnerne som begge skrev idrettshistorie da de passerte mållinjen i Alta.

FL-Junior ble kjørt fra Alta til Suossjavre og tilbake, en distanse på 205 kilometer. Ni jenter stilte til start i juniorklassen. De fikk tøffe forhold over fjellet på vei til Suossjavre, med sterk vind og opp mot 20 sekundmeter vind i ansiktet.

Her finner du resultater:
http://www.finnmarkslopet.no/race/results/status.jsp?lang=no&rid=58

Vinner i FL-500 er ventet i mål mandag og vinner FL-1000 på fredag. Følg deltakerne på vår GPS-tracking:

http://www.finnmarkslopet.no/map/index.jsp?raceId=56&lang=no