Rookiekurs

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Nov 2015

I høst har det blitt avholdt 2 rookiekurs (første del av kurset) etter den nye kursplanen som i første omgang er utviklet i et samarbeid mellom Femund Trekkhundklubb og NHF’s utviklingskonsulent.
Kursplanen ble utviklet i samarbeid med- og forankret sentralt i NHF for å sikre at alle fremtidige kurs har det samme innholdet og for at løpsarrangørene skal være trygge på at et gjennomført kurs et sted i landet gir deltakerne den samme opplæringen som et annet kurs et annet sted. Det er også voksende etterspørsel etter slike kurs og løpsarrangørene ser på denne type opplæring som viktig.

I kursplanen stilles det en rekke minimumskrav, men arrangørene kan selv velge å gå utover dette.

Kursplanen er et levende dokument som skal oppdateres og følge utviklingen i langdistansesporten. Det er NHF’s utviklingskonsulent som har ansvar for denne planen, og alle innspill tas i mot til lotte@sleddog.no

Kursplanen kan leses i sin helhet her

NRK var tilstede under rookiekurset som Folldal TK arrangerte denne helgen: http://www.nrk.no/ho/ingen-skal-sette-livet-pa-spill-i-femundlopet-1.12655478

Tusen takk til Femund TK og Folldal TK for flott gjennomføring i år. Om to uker besøker vi Alta TK og da vil denne kursplanen være på agendaen.

 

 

Vedlegg: