VM Canada 2017 – oppdatert!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Nov 2016

VM på snø 2017 går i Haliburton i Canada fra 23. januar til 01. februar.
Dette mesterskapet vil være for alle grener, nordisk, sprint, mellomdistanse og langdistanse. Det har vært noe usikkerhet rundt langdistanse og gjennomføringen av dette, men vi håper at det kommer mer informasjon veldig snart.

Hjemmesiden til VM 2017

Det er opprettet en gruppe på facebook som heter VM Canada 2017. Oppfordrer alle som er interessert i å reise om å melde seg inn der.

Det er TKN og TKS som avgjør uttak og evt støtte til utøvere i sine grener.
Begge komiteer har nå kommet med uttakskriterier.

Uttak VM 2017 Canada – Nordisk

Uttak VM 2017 Canada

Uttaksløp: Arrangeres lørdag 17/12 på Natrudstilen. (Nærmere invitasjon kommer fortløpende)
Uttaksløpet blir gjennomført i combined. Det blir kun gjennomført et uttaksløp, siden VM kommer så tidlig i sesongen. Dette er i utgangspunktet ikke i henhold dagens regler. TKN ser også at uttaksløpet må skje før jul, med tanke på planlegging av reisen for løperne.

Uttakskriterier:
Følgende blir tatt ut til å delta på alle øvelser i nordisk stil under VM i Canada 2017:
-3 damer senior
-3 herrer senior
-2 dame junior
-2 herre junior

Dersom en løper som opprinnelig blir tatt ut ikke har mulighet til å delta får nestemann på lista tilbud. Vi går ikke lenger ned enn til nr. 4 på resultatlista for senior og nr. 3 for junior.

Tittelforsvarere (gull) har mulighet til å dra til VM 2017, for å forsvare sin medalje i den respektive øvelsen de vant i sist VM, uavhengig av uttaksløpet. For å kunne stille i de andre resterende øvelsene må tittelforsvarere kvalifisere seg under uttaksløpet.
Disse tittelforsvarere har ikke krav på støtte, med mindre de er kvalifisert gjennom TKN sine uttakskriterier (nevnt i dette brevet under støtte).

Viser det seg at TKN ikke finner en egnet arena og dermed ikke får arrangert uttaksløp, så blir uttaket gjort i henhold til gjeldene poengberegning ved uttak til representasjonslag for sesongen 2015/16.

Unntak:
I et spesielt tilfelle ved en Combined kan skjønn utøves.
Det kan tenkes at flere enn 4 løpere kommer samlet til mål, innenfor feks 10 sekunder, da er de i prinsippet like gode.
Regelen om at utøvere kun ned til nr 4 på listen får tilbud kan forlenges nedover på listen dersom de foran takker nei og TKN ser disse utøverene som sportslig kvalifiserte.

Støtte:
Følgende får økonomisk støtte til VM i Canada 2017:
-2 damer senior
-2 herrer senior
-2 dame junior
-2 herrer junior

Disse 8 får fordelt en pott mellom seg. Dette er dog ikke store beløpet, og skal i tillegg dekke startkontingent for hvert løp. Det er da kun de to beste fra uttaksløpet (som velger å reise) som vil få økonomisk støtte fra TKN.

Bosted:
Vi i TKN har begrensede midler og kan dessverre ikke ta på oss kostnader ved booking av hotell/opphold. Vi forslår imidlertid at de som er interessert går sammen om dette slik at kostnadene kan bli betraktelig mindre.

Fly:
Vi i TKN har begrensede midler og kan dessverre ikke ta på oss kostnader ved booking av fly/reise.

Ved interesse om å være med som deltager under VM 2017, bes det ta kontakt med Cathrine Spigseth via facebook, mail eller tlf, slik at vi vet hvor mange dette er aktuelt for. Mail: cathrine.spigseth@gmail.com. Tlf: 951 55 683.

 

Uttak VM 2017 Canada – Slede

  • Den enkelte må selv ordne med reise og opphold. (Opphold kan gjerne samkjøres med andre. Ta kontakt med Lotte for å melde interesse om dette).
  • Tittelforsvarere kan automatisk delta i klassen de er tittelholdere i.
  • Det avholdes ikke uttaksløp i slede.
  • I utgangspunktet kan hvem som vil melde seg på, men dersom det blir begrensninger på antall startende i de ulike klassene, prioriteres landslagsutøvere.
  • Deretter foretar TKS en poengberegning som for landslagsuttak, og de med høyest poengsum blir prioritert.
  • TKS dekker påmeldingsavgift.
  • Landslagsutøvere vil kunne motta noe støtte.

Ved interesse om å være med som deltager i slede under VM 2017, bes det om å ta kontakt med Kristian Sæther og Lotte Friid Fladeby via facebook, mail eller tlf, slik at vi vet hvor mange dette er aktuelt for. Påmelding skal skje via forbundskontoret/Lotte.