Wærner tok kongepokalen

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 4. Feb 2019

Kampen om seieren i åpen klasse på Femundløpet, NM-gull og Kongepokal har i år stått mellom Thomas Wærner og Robert Sørlie. Det har vært en svært tett og spennende duell, og det ble ikke klart før de siste kilometerne av løpet at det er Thomas Wærner som blir årets gullmedaljevinner.

Det har vært en duell mellom to erfarne hundekjørere. Wærner har ikke bare vært i norgestoppen i langdistanse de siste årene, med seier i det lange Finnmarksløpet i 2013 som det kanskje aller beste resultatet, men har også en fortid som sprintkjører på toppnivå i hundekjøringens fødested, Alaska. Robert Sørlie har foruten sine 12 tidligere seire i Femundløpet også vunnet verdens største og mest prestisjetunge hundeløp, Iditarod i Alaska, to ganger. Han har også vunnet Finnmarksløpet.

Det var en kamp mellom to ulike strategier. Thomas Wærner tok tidlig initiativet i løpet sammen med Lars Monsen, og hvilte kun tre timer til sammen på de to første sjekkpunktene. Han skaffet seg en god ledelse allerede ut fra sjekkpunkt Drevsjø etter kun 13 mil av løpet. Sørlie kjørte i grove trekk med samme strategi som han også gjorde i fjor da han vant. Han har hvilt tre timer på hvert sjekkpunkt med unntak av de sjekkpunktene der det har vært seks timer obligatorisk hvile. Slik har han klart å holde en jevnt, høy hastighet hele løpet.

– Jeg synes det er greit å hvile litt hele veien. Jeg synes det er mest moro å kjøre hundene slik at de beholder overskuddet, fortale Robert Sørlie mens han stelte hundene sine under den siste obligatoriske hvilen.

Også Wærner har kjørt fort med tanke på at han droppa hvile tidlig i løpet.

– Ja det var jo en risiko jeg tok når jeg kutta hvile, men jeg hadde som mål å lede inn til Orkelbogen, og det klarte jeg. Jeg kan klare å holde unna, men samtidig vet jeg hvor bra trøkk Robert kan få i spannet sitt, det blir spennende, uttalte Wærner rett før han klargjorde hundene sin på sjekkpunkt Orkelbogen før avreise i går kveld.

Sammelagtpremien over de to siste årene, en splitter ny ATV fra Tynset Bil og MC og CFMOTO, ble vunnet at Robert Sørlie. Premien skulle gå til den kjøreren med lavest plassiffer til sammen i 2018 og 2019.