Norge tok 34 medaljer i EM

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 26. Feb 2020

NHF gratulerer alle medaljevinnere og alle andre deltakere med et fantastisk gjennomført mesterskap.

Troppen på 47 norske deltakere under EM i Åsarna presterte over all forventning. Juniorene tok nærmest rent bord med gull i alle distanser bortsett fra Sp4j hvor vi fikk en flott bronsemedalje. Seniorene gjorde også et fantastisk mesterskap med 6 gull. Totalt endte Norge med 34 medaljer, 13 gull, 11 sølv og 10 bronse. Dette gjorde Norge til desidert beste nasjon.

NHF vil berømme arrangøren, som leverte et flott mesterskap. De har gjort en imponerende innsats i forbindelse flytting av mesterskapet fra Falun til Åsarna. NHF takker alle frivillige, dommere, veterinærer, dopingkontrollører og andre involverte som har bidratt til at mesterskapet ble så vellykket. En ekstra takk går til veterinærene som stilte opp på kvelden og opererte hunden til en av våre deltakere. Speaker-bua ble raskt omgjort til operasjonssal, og hunden ble operert for magedreining. Uten rask behandling hadde denne hunden ikke overlevd.

Vi er stolt over troppen som representerte Norge. De er gode ambassadører for sporten, og et flott forbilde for nye rekrutter. De viser stor omtanke for hverandre, hundene og konkurrenter. De hjelper og støtter hverandre og viser god “sportmanship”.