Vi åpner for påmelding til Trener 1 kurs igjen! Fortsatt noen ledige plasser 28.-30.august 2020

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 7. Mai 2020

Vi er stolte av å kunne tilby et innholdsrikt og spennende Trener 1 kurs til våre medlemmer!

Sted: Skeikampen.

Pris kr 500,- inkludert middag og overnatting (alle med behov for overnatting får eget rom og det blir tilrettelagt etter myndighetens krav).

Påmelding: mariannebjornson.hofstad@sleddog.no

Målgruppe: Alle over 16 år som har lyst til å utvikle seg som trener eller bare vil lære mer om hund og hundekjøring.

Her kommer en presentasjon av våre dyktige kursholdere:

Sigurd Corell stilte til start på sitt første løp på 10-årsdagen sin. Derifra har han med forskjellige hunder (egne og lånte hunder) stilt på forskjellig løp både på snø og barmark. Han har vært på kretslaget til Akershus, og landslaget to sesonger.

Sigurd Corell

Sigurd har studert idrett, coaching, og friluftsliv på VGS og har skrevet en bacheloroppgave i dette temaet. Han har også jobbet som hundekjøreguide på Svalbard, og har vært TD lærling på Finmarksløpet.

 Sigurd forteller selv: «Til daglig er jeg hundetrener i Asker trekkhundklubb og har deltatt som trener på SHKS (Sommerhundekjørerskolen trinn 2). Tidligere har jeg arrangert SHKS for barn i Asker. Det har ikke vært noe konkurransesatsing de siste årene, men jeg har ikke sluttet med trening og hundeaktivitet for det er umulig!»

«Jeg håper å se flest mulig på kurs i August for å dele erfaring, få nye ideer og lære nye og flere ting som vil gjøre oss enda bedre hundemennesker. Samtidig som det vil styrke Hundekjøreforbundet.»

Hernan Maquieira, bor i Folldal og er opprinnelig fra Argentina, men har bodd i Norge i 10 år. Han er lærer og underviser i kroppsøving, spansk og engelsk. Han er også fotballtrener, svømmeinstruktør og volleyballtrener.

Hernan Maquieira

Hernan forteller: «Jeg har vært hundekjører siden 1994 og har deltatt i mange løp, i alle grener, spesielt i langdistanse. I 2007 fullførte jeg Iditarod, 1600km gjennom Alaska. Siden 2018 har jeg også vært Visepresident i Norges Hundekjørerforbund. Jeg er instruktør på SHKS trinn 2 og i år har jeg i tillegg vært Mentor på Femundløpet (Junior og F200 klasse). Jeg elsker å være ute i naturen og jeg elsker fysisk aktivitet.»

Katja Petrell er en guru innen hundekjøring. Hun bor i Asker og er daglig leder av Cooldog. Katja brenner for at hunden din skal ha en optimal helse – gode glade hundedager. Forebyggende behandling er alfa omega i et godt og langt hundeliv.

Katja er utdannet Dipl. Hundemassør, Dipl. Hundefysioterapeut og Rehabiliteringsterapeut ved Axelssons Animal School Oslo, Naturmedicinskt Hälsocenter Göteborg, Strömsholm Region Djursjukhus Sverige og en rekke kurs forskjellige steder i Skandinavia.

Katja har drevet med behandling av hund i 21 år. Katja har derfor lang erfaring med massasje, fysioterapi, rehabilitering, fysikalsk trening og vanntrening både i basseng og vanntredemølle.

Katja har praktisert i 10 år ved forskjellige klinikker i Norge og driver nå sin egen klinikk i Asker – Cooldog. Katja var lenge ansatt ved PetVett Ekeberg dyreklinikk som leder av rehab-avdelingen fra oppstart i 2006.

På fritiden driver Katja med hundekjøring. Familien har 17 hunder, og konkurrerer tidvis i løp. Katja selv har deltatt i NM, EM og VM barmark sprint med vogn. Hennes beste meritter i barmark er 5. plass i VM 2006 og 4. plass NM 2007. Ellers har hun kjørt NM og EM mellomdistanse på snø med slede. Utover dette har Katja også erfaring med flere langdistanse/maratonløp i Norge (for eksempel Femundløpet 400km , Pasvik Trail 300km, Gausdal Maraton 180km).

Katja holder også kurs og foredrag om hundemassasje, skadeforebyggende arbeid og trening med pulsmåler. Noen kurs alene og andre ganger i samarbeid med Jan Reinertsen.