BLI MED PÅ NHF-WEBINARER FØR SOMMEREN

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 20. Apr 2021

Etter en stille vintersesong med få løp, ønsker NHF å bidra til litt hjernetrim for våre medlemmer. Det er derfor satt opp en rekke Webinarer. Du finner link til deltakelse til Webinarene på denne siden og på Facebook. Bare trykk på linken som er knyttet til webinaret på rett tidspunkt så får du være med. Temaene er delt i to og vi håper med dette å nå flest mulig av våre medlemmer, både de når det gjelder bredde, konkurranse og driftere av klubber. Les videre for mer informasjon.

NB: Har du tips til temaer som kan være relevante så send meg gjerne en mail på e-postadresse: mariannebjornson.hofstad@sleddog.no

21. April, kl 20:00-21:00 Valpesosialisering og valpeutvikling, del 1 

TRYKK HER 21.4 FRA KL 19:45 FOR Å DELTA

Forskning har vist at valpens tidlige erfaringer i høy grad påvirker hvordan hunden vil bli som voksen hund. Er vi bevisst på dette kan vi forebygge uønsket atferd hos hunden senere i dens liv Dette webinaret handler om hvordan du kan arbeide med valpen din for å få en best mulig trekkhund i voksen alder. En trygg hund med god relasjon til eieren presterer bedre i konkurranser og bruker mindre energi på unødig stress.

Gry Løberg er hundekjører og leder av Finnemarka TK. Hun er også utdannet etolog med spesialisering på sportsdyr. Siden 1999 har hun eid og drevet kompetansesenteret Manimal, som tilbyr atferdskonsultasjoner, kurs, forelesninger, sakkyndig og deltakelse i høringssaker knyttet til hund. Gry ga også i 2007 ut boken Valpesosialisering på Canis forlag. Boken tar for seg sosialisering og miljøtrening av valper, og viser blant annet sammenhengen mellom atferdsproblemer og manglende sosialisering og hvordan man kan miljøtrene og sosialisere hunden i praksis.

28. April, kl 19:00-20:30 Klubbutvikling og rekruttering 

TRYKK HER 28.4 FRA KL 18:45 FOR Å DELTA

Klubbutvikling er alt vi foretar oss som kan bidra til at klubben utvikler seg. Bli med på lynkurs i klubbutvikling! Vi håper med dette webinaret å kunne inspirere styrene og andre ressurspersoner i våre klubber til å jobbe med utvikling og rekruttering nå etter en svært rolig vintersesong.

Vi er så heldige å få Tone Holm Dagsvold fra Oslo idrettskrets til å holde et foredrag for oss om klubbutvikling og rekruttering. Tone jobber til daglig som Avdelingsleder for klubbutvikling og inkludering i kretsen og har lang erfaring i temaet.

Kurset er gratis og åpent for alle som ønsker å delta.

5. Mai, kl 20:00-21:00  Valpesosialisering og valpeutvikling, del 2

TRYKK HER DEN 5.5, KL 19:45 FOR Å DELTA

 Dette er siste del av foredraget til Gry Løberg om viktigheten av god sosialisering av valper og hvordan dette gjøres i praksis. Fikk du ikke med deg første del vil du allikevel ha utbytte av å delta på dette webinaret.

 

12. Mai, kl 19:00-20:00  WEBINAR OM TILSKUDDSMIDLER

TRYKK HER DEN 12.5 FRA KL 18:45 FOR Å DELTA

 Robert Olsvik er idrettslig rådgiver i Trøndelag Idrettskrets til daglig. Han skal fortelle oss om hvilke tilskuddsmidler som finnes og hvor og hvordan klubbene kan søke på disse. I tillegg skal vår egen GS Vibecke Schøyen fortelle om hvilke midler det kan søkes om direkte fra NHF. Det åpnes opp for å dele egne erfaringer og spørsmål mot slutten av Webinaret.

Tilskudd er et tema vi ofte får spørsmål om når vi er ute og møter klubbene. Vi håper derfor på mange engasjerte deltakere på dette webinaret:-).

Webinaret er gratis og åpent for alle. For å delta kan du trykke på linken i dette arrangementet.

19.mai, kl 20:00-21:00 Arrangering og deltakelse av digitale løp

TRYKK HER FRA 19.5, FRA KL 19:45 FOR Å DELTA

Øistein Sørensen er skaper av appen The Musher, som har vist seg å være et nyttig verktøy i gjennomføring av digitale løp. Vi tror digitale løp er kommet for å bli selv om samfunnet åpner for vanlige løp igjen, og holder derfor dette webinaret for å gjøre terskelen lavere for arrangører til å arrangere og deltakere til å delta.

Webinaret passer for alle deltakere og arrangører som har lyst til å vite mer om temaet.

26.mai, kl 20:00-21:00 Tema med Gry Løberg –Relasjonens betydning

TRYKK HER 26.5 FRA KL 19:45 FOR Å DELTA

Relasjoner hunder imellom og relasjon mellom mennesket og hund har lenge fascinert og interessert oss mennesker, og temaet har blitt grundig undersøkt gjennom en rekke studier. Uttrykk som dominans og lederskap kommer gjerne opp i denne sammenheng.

Hva sier etologien om disse begrepene eller fenomenene? Og hva med andre former for relasjon? Hvordan vil disse påvirke hundens atferd, prestasjoner og velferd? Svar får du ved å være med oss på dette webinaret med Gry Løberg.

 

 

7.Juni, kl 19:00-21:00 Styrearbeid i praksis 

TRYKK HER DEN 7.6 FRA KL 18:45 FOR Å DELTA

 Dette er et lynkurs i Styrearbeid i praksis. Det er et stort ansvar å ha et styreverv og det er viktig at alle som påtar seg et slikt ansvar er kjent med hvilke forpliktelser og oppgaver som følger med. Webinaret fokuserer på ansvarsoppgaver og de viktigste ressursoppgavene som gjelder for styret i den enkelte klubb.

Vi anbefaler alle våre styremedlemmer og andre ressurspersoner i klubbene til å delta på dette kurset.

Vi er så heldige å ha fått Pål Erik Heimstad fra Innlandet idrettskrets til å holde dette kurset for oss. Han jobber til daglig som Fagkonsulent klubbutvikling og har lang erfaring i å holde foredrag om temaet for klubber i NIF.

16.juni, kl 20:00-21:00 Førstehjelp for hund

TRYKK HER DEN 16.6, FRA KL 19:45 FOR Å DELTA 

Som hundekjørere er vi ofte på tur alene, langt fra allfarvei og da kan det være nyttig å være forberedt hvis ulykken først rammer hundene våre. Er vi forberedt og har kunnskap til å gi riktig akutt førstehjelp kan vi redde liv og kanskje redusere omfanget av skaden til vi har kommet oss til veterinæren. Dette webinaret skal gi oss kunnskap i hvordan vi kan forstå symptomer og praktisk løse ulike situasjoner som kan oppstå når vi er ute på tur med hundene våre. Kurset holdes av vår egen Kitty Marie Killi Jevne.

Kitty er veterinær med 20 års erfaring, og driver til daglig Øya dyreklinikk på Vinstra. Hun har spesialisering på smådyr og har i tillegg tatt etterutdanning som fysioterapeut, kiropraktor og personlig trener for hund. Kitty er også aktiv hundekjører og aktiv i Jotunheimen hundekjørarlag og en aktiv Racevet.

 

 PLAN FOR WEBINARER AUGUST/SEPTEMBER

  • Hundens atferd og hvordan forstå og løse ulike former for uønsket atferd i sporet og hjemme. Mattias Westerlund, Hundskolan Vision
  • Trening av valp; hvor tidlig og hvordan trene valpen uten at skader oppstår – Katja Petrell
  • Restitusjon – Katja Petrell

Foreslåtte temaer:

  • Økonomikurs for styret i klubbene
  • Regelverk for utøvere
  • Antidoping
  • Lynkurs for jurymedlemmer
  • Arrangørkurs