Norges Hundekjørerforbund 70 år i dag

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 18. Nov 2021

I dag er det 70 år siden Norsk Trekkhundklubb og Norges Trekkhundforbund slo seg sammen og dannet Norges Hundekjørerforbund. Det første formelle Tinget ble holdt i 1954 og ble dekket av Aftenposten. I 1956 ble NHF medlem av NIF.

NTK ble stiftet i 1931 og ble fra starten av sterkt engasjert i ambulansekjøring med hundespann. Dette ledet til at medlemmer som var mer opptatt av konkurransekjøring dannet NTF i 1936. Begge klubbene var imidlertid engasjert i både ambulansekjøring og konkurransekjøring, men altså med hovedvekt på hvert sitt område i trekkhundmiljøet. Etter hvert som årene gikk ble konkurranseforholdet mellom klubbene stadig sterkere, noe som ikke alltid var til deres beste. Dette ble også registrert av de to klubbenes ledelse, som begge innså at ingen av dem var tjent med en slik situasjon. Det ble derfor innledet forhandlinger mellom klubbene, noe som resulterte i at Norges Hundekjørerforbund ble stiftet i 1951. Forhandlingene ble sluttført av Torgrim AndersenErling Sættem og Torodd M. Hustad.

Norges Hundekjørerforbund har i dag 55 medlemsklubber, 3803 medlemmer og 4819 aktive. Norges Hundekjørerforbund største satsningsområde fremover, er rekruttering. Hundekjøring er en sport som passer for alle som har hund, og det må vi synliggjøre. Vi må samtidig tilpasse vår aktivitet slik at den fanger interesse blant hundeeiere. Vi må fokusere på å skape flere arenaer hvor vi kan møtes til trivelig aktivitet for både hund og eiere. Det er i dag ca 600.000 registrerte hunder i Norge så her er potensialet stort.

Vi ønsker i dag å gratulere alle våre medlemmer med dagen, og vil oppfordre alle til å ta med seg en eller flere venner, naboer, kollegaer med på neste trening eller tur, slik at vi kan få vise frem den fantastiske sporten.

GRATULERER MED DAGEN!