VI TRENGER FRIVILLIGE TIL VM PÅ HAMAR

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 31. Jan 2022

VM i hundekjøring flyttet til Norge.

Hei alle nordiskklubber

Da Gyda herjet som verst gikk det hardt ut over løypene i Åsarna der VM var planlagt å være. Værmeldinga ser ikke lovende ut, og IFSS ville fortsatt holde på de planlagte datoene 23. – 27. februar.

Lena Boysen Hillestad og Hamar trekkhundklubb har tilbudt at arrangementet kan holdes på Gåsbu hundekjørerarena. Der er det snø, og vi håper på enda mer før vi kommer til slutten av februar.

Etter samtaler ble det enighet mellom IFSS og NHF at vi i Norge tar hele dette arrangementet for å hjelpe IFSS og ikke minst å bidra til å la utøverne våre delta i et mesterskap igjen.

Løypene til Hamar er best egnet for sledehundkjøring, så vi skal leie løyper hos Vang skiløperforening som ligger like ved. Mest sannsynlig blir fellesstartene på skiarenaen, mens øvrige starter vil foregå på hundekjørerarenaen.

All aktivitet som parkering, tidtaking, kiosk, premieseremoni osv. vil foregå på hundekjørerarenaen.

Vi nordiskfolk vil få ansvar for løyper og gjennomføring av nordiskøvelsene i tillegg til start for 4 spann fellesstart.

Her trenger vi folk som kan bidra som arenariggere, løypevakter, noen til å ta inn startnummer, osv.

Det er kort tid til å planlegge, og det viktigste blir at det er like vilkår og riktig tidtaking som er et mesterskap verdig.  Resten blir bonus, men vi skal brette opp ermene for å gjøre alt vi kan for at det skal bli et intimt, velfungerende og verdig verdensmesterskap.

TKN har fått ansvar for å gjennomføre nordiskbiten og for å få til dette trenger vi hjelp av dere i nordiskklubbene.

Om du tenker at du kan bidra med noe, stort eller smått, vil vi at du sender en epost til katrine@hafos.no og blir med oss på laget!