Stemningsrapport fra NM i Bergen

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 1. Nov 2022

For første gang ble NM i Barmark arrangert i Bergen og det var med glad spenning vi så denne helgen i møte. Bergen Trekkhundklubb som arrangør hadde forberedt seg grundig og var klare for å ta imot alle utøvere, både med 2 og 4 ben. Lørdag fikk vi oppholdsvær og det var mange smil å se. Til og med sola kom frem på ettermiddagen!

Disiplinene på lørdag var sykling med 1 hund, sparkesykkel med 1 hund, vogn med 4 hunder, miljøklasse og para-øvelse, samt bamseløp. For første gang fikk vi sendt para utøvere ut i løypa og vist frem at hundekjøring er en idrett for alle. 3 personer deltok i denne klassen, 1 med vogn og 4 hunder, 1 med vogn og 3 hunder og en med håndstyrt trehjulssykkel og 2 hunder. Parautøverne kjørte en runde på 1,7 km. Tilskuerne og andre utøvere heiet og viste stort interesse for utøverne og deres prestasjon. Prosjektet paraidrett med hund fikk dermed en god start!

Søndagen viste Bergen seg fra sin beste side, med regn hele dagen og nydelige, gjørmete løyper, slik at utøverne virkelig fikk testet teknikken, i tillegg til at de fikk seg en ordentlig spa under økten. Disiplinene på søndag var snøreløping med 1 hund, sparkesykkel med 2 hunder (kongepokal klasse), vogn med 6-8 hunder og stafett.

Takk for et fantastisk arrangement til Bergen Trekkhundklubb og takk til alle deltakere for god stemning!

Resultatene for begge dager:

2022 NM Barmark Bergen Resultater.pdf – Google Disk