NHF gratulerer André Boysen Hillestad med Kongepokal i 2-spann sparkesykkel 2022

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 1. Nov 2022

Den 22. og 23. oktober gikk NM Barmark 2022 av stabelen med Bergen Trekkhundklubb som arrangør. Her ble Kongepokal utdelt for første gang i Barmark i 2-spann sparkesykkel.

Kongepokalvinner André Boysen Hillestad og mor og handler Lena Boysen Hillestad har sendt oss noen ord om hvordan de opplevde arrangementet.

Det var spennende å reise til Bergen for å delta på løp. Bergen TK har jobbet masse med NM siden de takket ja til arrangementet.

Løypa var utfordrende med mange svinger og varving. Underlaget var glatt, men morsomt 😝

NRK TV hadde reportasje på torsdag, og vi var med i lokalradioen fredag, med bading og gøy. Slike ting er med å sette en god ramme. Bra jobba av Bergen TK.

Lørdag var det sol, og flotte forhold. Mercedes løp superfort, og teamet forsvarte gullmedaljen fra i fjor.

Søndag var det “Bergens-vær», med regn og utfordrende underlag. Etter drøyt 1 km var det lite å se igjennom brillene. Varvingen gikk veldig bra, men det var selvsagt litt ekstra puls på siste runden, når man skulle svinge mer enn 90 grader ned mot mål. Men hundene var helt rå. Fine Josefine blir 8 år i mai, og imponerte stort. Mercedes var fortsatt i toppslag. 

Det var to mellomtider, som gjorde det informativt og morsomt å følge løpet på EQ-timing. Den andre mellomtiden ikke slo inn på André, og vi var sikre på at det hadde skjedd noe. Men plutselig var han i mål, men 1 sekunds ledelse. Det var en ubeskrivelig følelse. Alle i familien Boysen Hillestad vet at Kongepokal rager veldig høyt. (Enkelt forklart så har jeg 25 VM gull, men «kun» 4 kongepokaler. Den har for eksempel vært satt opp to ganger i 4-spann sprint, men 13 års mellomrom… Kjører man nordisk stil så har man flere muligheter da…)

I sparkesykkel 2-spann konkurrerer damer og herrer på lik linje. Snitthastigheten var i år 33,7 km/t på glatta…

NHF gratulerer André med Kongepokalen!