Hold deg SKADEFRI med ny gratis app

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 1. Sep 2021

Vil du i størst mulig grad unngå kjipe idrettsskader og prestere best mulig? Gjør som alle OL-utøverne i Beijing 2022, -installer Skadefri appen på din mobil. Last ned Skadefri i App Store eller Google Play.

I nært samarbeid med den internasjonale olympiske komité (IOC), har Senter for idrettsskadeforskning gleden av å lansere en helt ny utgave av appen Skadefri.

Merk datoen; 01. september 2021. Da kommer Skadefri appen heftig oppgradert, med nye øvelser, nye funksjoner og et helt nytt design. Og ja, -både nedlastning og bruk er helt GRATIS!

 

Appen Skadefri

Her finner du skadeforebyggende og prestasjonsfremmende øvelser for 56 ulike idretter og 6 ulike kroppsdeler. Du kan lage egne treningsprogram på tvers av alle idretter og kroppsdeler, eller bruke våre allerede ferdige oppvarmingsforslag, med idrettsspesifikke øvelser som gjør deg så godt rustet til trening som mulig og klar til å yte maksimalt under kamp og konkurranse.

 

Alle øvelser presenteres ved videoer og korte beskrivelser av hvordan du utfører øvelsen riktig. Øvelsene viser variasjoner, ved tre gradvis mer krevende nivåer for å gjøre de mer utfordrende. Øvelsene er laget for å kunne gjøres med et minimum av utstyr og for å være trygge og enkle å gjennomføre uansett hvor du er. Du kan kombinere dine favorittøvelser på tvers av idretter og nivå, og lage egne treningsprogrammer som enkelt kan deles videre med andre (trenere og utøvere/lagkamerater, venner, familie eller helsepersonell). Du har også mulighet til å laste ned øvelsene så du har tilgang til de offline.

 

Senter for idrettsskadeforskning & Skadefri-teamet

Senter for idrettsskadeforskning ble etablert ved Norges idrettshøgskole i mai 2000. Formålet er å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett, gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak. Over 40 forskere er tilknyttet senteret, som samarbeider tett med både Olympiatoppen, toppidrettsutøvere, breddeidrettsmiljøer og andre forskningsmiljøer fra hele verden. Senteret er verdensledende innen forskning på idrettsskader. 

 

Høsten 2019 ble fire personer ansatt i et eget Skadefri-team ved Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole. Teamet jobber med formidling av dokumentasjon fra forskningen på idrettsskader verden rundt, -og å sette denne kunnskapen ut i praksis, gjennom både digitale verktøy, trenerutdanning, undervisningsopplegg for toppidrettskoler og ved å arrangere klubbkvelder for klubber og idrettslag i hele landet.

 

Halverer skaderisikoen

Ved å bruke øvelser fra Skadefri regelmessig kan du redusere skaderisikoen med 50%, uansett hvilken idrett du digger. Færre skader betyr mer idrettsglede og bedre prestasjon!

 

Les mer om Skadefri på skadefri.no, på Instagram og Facebook eller send en e-post til Skadefri-teamet (skadefri@nih.no) hvis du har spørsmål eller ønsker å gjøre en nærmere avtale.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.