Oppsummering av sesongen for slede sprint og mellomdistanse!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 17. Apr 2024Vi takker for en flott sesong, med mange løp - både toppidrett og lavterskelløp. 

Årets EM ble til slutt vedtatt av IFSS og ikke arrangeres, da de ikke hadde tilfredsstillende arrangør. Det var et skår i gleden for mange, da det vanligvis er et av satsningsområdene for utøverne. Heldigvis fikk vi 4 World Cup arrangementer, og vi har med det utøvere som hevder seg på topp, og det tilsier friplass til Internasjonale mesterskap. I tillegg har det vært avholdt NM del 1 og 2, samt delt ut kongepokal i 6-spann. Vi har også hatt utøvere som har deltatt i Le Grande Odyssee og Norway Trail, med imponerende resultater. Det har også vært arrangert hele 8 lavterskelløp for slede sprint og/eller mellomdistanse! Mye gøy å være med på! 

Hovedresultater: 

NM del 1: 

Klasse

GULL

SØLV

BRONSE

4-spann

Andrè B. Hillestad

Tone Wiik

Malin Svimbil

10-spann

Hege Ingebrigtsen

Cilje H. Abelsen Moe

Kjetil R. Hillestad

MD 6-spann

Cathrin Sandnes

Ida Tajet

Astrid Klevmoen

NM del 2: 

Klasse

GULL

SØLV

BRONSE

2-spann

Linn Beate Sinding-Larsen

Oda Foss Almqvist

Blanka Csizmadia

6-spann

Andrè Boysen Hillestad

Hege Ingebrigtsen

Ronja Leegaard

MD 8-12-spann

Hans Ø. Lindahl

Hege Ingebrigtsen

Astrid Klevmoen

Kongepokalen ble utdelt på NM i 6-spann sprint i februar. Gratulerer til Andre Boysen Hillestad som gikk av med seieren!

Hans Lindahl var også vinner av både Le Grande Odyssee, med flere etappeseiere, og Norway trail! En imponerende sesong av Hans! 


Det har vært arrangert mange løp denne sesongen, med mange ferske utøvere på startstreken! I følge TKS handlingsplan, har vi vært bevisste på at TKS skal jobbe for at vi skal få flere klubber til å arrangere løp og skal være en ressurs for klubbene og bistå klubbene slik at de har tilgang på rett kompetanse. Det har resultert i at en forholdsvis fersk klubb har arrangert 2 løp denne sesongen, et i desember og et i april. Det ble 2 veldig populære løp, og vil nok bli å finne på terminlista framover.  TKS har også hatt følere ute for å utfordre andre løpsarrangører til å utvide tilbudet til flere typer klasser. TKS vil ha fokus videre på å motivere og bistå nye arrangører. Vi oppfordrer alle som ønsker å sette opp klasser for sprint/mellomdistanse til å ta kontakt. 

2 - spann har vært en populær klasse, med svært mange utøvere. For mange er dette en fin inngangsport til slede sprint, og samtidig en satsingsøvelse for bl a de som konkurrerer i kickbike på barmark. Virkelig en spennende og fartsfylt øvelse, som stadig øker i popularitet. Under Trenersamlingen 2024, ble det også avholdt kurs i denne øvelsen - for å gi trenerne nødvendig kunnskap til å kunne introdusere nye utøvere for dette. Veldig moro. Det har også vært satt opp para-klasse i denne sesongens sledeløp, inkl NM! 

Denne sesongen har i tillegg vært preget av arbeidet for å gjøre idretten mer publikumsvennlig, noe som har vært svært populært både for de som ser på og de som deltar. Det er flott å få vist fram utøvere og hunder på en god måte under løp! 


Takk for en vel gjennomført sesong for sprint og mellomdistanse! Vi gratulerer utøvere, og takker arrangører, frivillige og handlere for innsatsen! 

Vennlig hilsen Teknisk komite slede sprint og mellomdistanse Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.