Sommerleir for barn, foreldre og trekkhunder

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 22. Aug 2023

Vi har de siste 5 årene invitert de aller yngste på sommerleir med trekkhunder. De første barna som deltok har vokst ut av tilbudet, men det kommer stadig nye til. Siden de er såpass unge har mange med en av foreldrene sine. Foreldrene og barna er med på å lage mat, og hjelpe til. Det er bare gøy.  De yngste hos oss er 6-7 år, de fleste er 10-12, og noen er litt eldre.

Leiren er gratis, for at økonomi ikke skal stå i veien for at alle barna som ønsker det skal kunne være med. Det synes vi er viktig. Noen av barna er fra familier som har en eller to trekkhunder. Vi kan tilby  gratis leir fordi: Vi fikk låne et leirsted rimelig, eller har leid rimelige hytter i nabolaget til en hytte som en av oss eier. Vi har fått støtte fra Hundekjørerforbundet via Hamar Trekkhundklubb, og fra Sibirhuskyklubben. Alt vi får i støtte går til mat, premier og noen besøk, og til å gi litt honorar til unge hjelpere og leie av fasiliteter.  I år hadde vi leir på Grøtbekklia til Jønsberg skole, og elever fra Jønsbergs hundekjørerlinje hjalp oss med kjøring og annet.

Tre kenneler stiller sine spann og vogner til disposisjon. Det er snille og rolige hunder. Vi fikk også låne noen sparkesykler, det var veldig fint. Og så hadde vi en ordentlig hundeløp med premier til alle.

Vi har kjørt spann tidlig om morgenen. Barna har stått opp tidlig og fått kjøre. På dagtid har de gått tur med hund, kost med hund og spilt fotball. Noen har syklet med hund. Vi har også dradd til en badeplass og svømt og spist is. En dag var vi på to besøk: et besøk på en bondegård med kuer, griser, kaniner med kaninunger, høner, ender, påfugl, hester og sau, katt og border collie. Barna fikk ri, og ro kano, spise is og drikke brus. Vi var også på besøk på en stor trekkhundkennel med valper og voksne hunder.

Maten har blitt laget i fellesskap: pløser, taco, pasta. Og masse nudler og brød sjokoladepålegg. Det blir lite søvn og mye kortspill på de eldste.

“Noen har trent, fått  har fått valper, noen har holdt fester, noen har vært på tur, og vi har holdt leir for den yngre generasjonen. Tenk om flere kunne være med på det neste gang vi tenker ha det.”- Johanne Sundby

Foto: Espen Fjeldstad


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.