Pressemelding fra Savalen arrangement – NM nordisk stil 2015

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 26. Okt 2014

NM i hundekjøring, nordisk stil på Savalen!

Femund trekkhundklubb søkte, og med Fåset IL som teknisk arrangør, fikk de sammen tildelt NM del I i hundekjøring, nordisk stil 7.-8.februar 2015.

Fasiliteter og kompetanse i særklasse
Dett er er første gang et slikt mesterskap legges til regionen. Savalen, Fåset IL og Femund trekkhundklubb fikk NM på bakgrunn av de unike fasilitetene på Savalen, arrangementskompetansen til Fåset IL og trekkhundklubbens hundekjøringskunnskaper.Dette kombinert med et ønske fra Hundekjørerforbundet om nye arrangementssteder, geografisk spredning og økt rekruttering, ble utslagsgivende for tildelingen. –Norges Hundekjørerforbund legger vekt på at hundekjøring i alle grener bør arrangeres over hele Norge, og Forbundet ser fram til et spennende arrangement på Savalen utaler Knut Arne Holthe, president i Norges Hundekjørerforbund.

Fantastisk hundehelg i Fjellregionen
At tidspunktet for arrangementet er samme helg som Femundløpet, som i 2015 er NM i langdistanse, gjør at regionen får en fartsfylt hundehelg helt utenom det vanlige. En unik anledning til å oppleve bredden i hundekjøringssporten. –Dette er utrolig spennende sier leder i Fåset IL, Liv Marit Mælen, som allerede har vært på barmarks NM for å hente inspirasjon. –Vi snakker virkelig om hundesportens Formel 1 her. Fart, spenning og mye moro.

Opplevelser for publikum
Savalen ble valgt for sin kompakte arena der publikum får oppleve sporten på nært hold. I tillegg blir det mulighet for å teste sine egne hundekjøringsferdigheter, enten man har hund selv eller ikke.  På Savalen blir det action for alle. –Vi er klare og gleder oss stort til en folke- og hundefest  avslutter  Eli Riset i Savalen Arrangement.

Kontakt:

Liv Marit Mælen        tlf 950 50 632 liv.marit.maelen@hotmail.com

Eli Riset                      tlf 948 49 710 arrangement@savalen.no