Norsk EM bronse i WSA EM

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 8. Feb 2017

Andrine Alhaug. Foto: Tora Kleven

World Sleddog Association (WSA) arrangerte Europamesterskap for polarhunder i Inzell i Tyskland i helga med 185 deltakere fra 18 forskjellige nasjoner. Det ble konkurrert i slede og snørekjøring med polarhunder. Atle Eikevik fra Hamar Trekkhundklubb ble bronsevinner. Han deltok i 4-spann slede sprint og hadde 38 deltakere fra 14 nasjoner i sin klasse. Han har vært borte fra internasjonal hundekjøring i noen år etter en alvorlig arbeidsulykke, så dette var litt av et comeback. Hamar Trekkhundklubb’s andre deltaker var unge Andrine Alhaug (17). Hun debuterte internasjonalt, men klarte ikke å hevde seg helt i denne omgang og kom inn til en 24. plass. Hundekjøring er en erfaringssport, så hun har årene fremfor seg. Sledeløpet gikk over tre dager, og Atle hadde som nevnt tredje beste tid sammenlagt.

Dette var et mega-arrangement med mange tusen tilskuere i den lille byen Inzell i Alpene. Folk sto i kø for å komme inn for 6 Euro pr person.

Ps: WSA er en internasjonal organisasjon for hundekjøring med polarhunder. NHF er ikke direkte medlem av WSA. NHF har IFSS (International federation of sleddog sport) som sitt overordnede internasjonale ledd.

Andrine Alhaug. Foto: Tora Kleven