Uttakskriterier – EM Falun Nordiskstil 2020

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 18. Des 2019

Da nærmer det seg EM som er i Falun 20.-23. februar 2020. Vi ønsker å lodde stemningen i forhold til hvem som har som ambisjon å kvalifiserer seg til dette mesterskapet. Ber om at de som har det melder fra til ketil.reistad@gmail.com  innen 27.12.19 slik at vi kan begynne å få litt oversikt.

Norges hundekjørerforbund v/TKN tar ut 3 utøvere i hver av øvelsene snørekjøring 1 spann, combined og pulk til EM i hundekjøring Nordisk i sesongen 2019/20. Gjelder både junior og senior. Samme utøvere kan kjøre flere disipliner (både individuelt og stafett). I tillegg kommer eventuelle forhåndsuttatte fra IFSS ut fra forrige sesongs resultater og eventuell ekstratildeling av nasjonale kvote- plasser. Her ser dere hvem som er forhåndskvalifiserte: https://sleddogsport.net/upload/document/events/ECh2020-List%20of%20preselected%20.xlsx

Her finner dere en link til EM i Falun: https://echsnow2020.com/

TKN vil innstille på at det søkes om ekstra kvoter i noen av klassene.

BASISREGLER FOR UTTAK

For å bli tatt ut til EM må ekvipasjen vær god nok til å ha en reel mulighet for medaljeplassering på gjeldende øvelse.

BRUK AV SKJØNN VED UTTAK

Eksempel på hva som kan legges i begrepet skjønn: Tidligere toppresultater i mesterskap – Løpere som innehar spesielle kvaliteter som laget har bruk for. Eksempel på dette er stafettløpere til EM-laget – Unge løpere kan bli prioritert foran eldre løpere ved ellers like kvalifiseringsresultat. Det vil kunne bli lagt vekt på hundestallen til aktuelle løpere.

Bemerkes at uttak IKKE er matematikk.

HVILKE RESULTAT LEGGES DET MEST VEKT PÅ:

WC/NC/Uttaksløp i Trøndelag 25. og 26. januar

NM del 1 Asker 1. og 2. februar

NM er meget tett opp til uttaket og vi må ha beskjed om du ønsker å delta dagen etter NM. Det vil si at det er viktig å ha snakket med arbeidsgivere osv. på forhånd.

Endelig uttak skjer etter innstilling fra landslagstrenere til TKN. Uttaket skal være gjort innen 4. februar.

STARTKONTINGENT

De forhåndsuttatte og de tre uttatte på kvote får dekket startkontingent fra NHF. De som blir tatt ut på ekstrakvote må dekke startkontingent selv. Viktig å merke seg at de som sier de tar plass og ikke stiller, må dekke startkontingent selv i etterkant. 

OVERNATTING FOR KVALIFISERTE UTØVERE

Den enkelte må selv ordne med overnatting og dekke dette selv.