Ny hundekjører: Minikurs i trekktrening med hund

Ny hundekjører: Minikurs i trekktrening med hund


Arrangør: Norges Hundekjørerforbund
Påmeldingsfrist: 04.09.2024 18:00

Tid


Sted

Vis kart


Minikurs i trekktrening med hund

Norges Hundekjørerforbund, i samarbeid med Hakadal Sledehundklubb har gleden av å invitere til minikurs i trekktrening med hund! Et kurs for deg som vil ha større glede av trekkaktiviteter sammen med hunden din! 

På kurset vil vi gi en innføring i hvordan man kan få mer glede av trekktrening med hunden sin! Vi vil snakke om hvordan man trener en hund til å fungere godt i trekk, hvordan man bygger motivasjon og dressur i løypa, hvordan man bygger opp en sprek og skadefri hundekropp og hva slags utstyr man trenger til ulike former for trekkaktivitet. 

Vi har som mål at alle deltakerne skal få mer glede av trekktrening med hundene sine, og at trekktreningen kan bidra til bedre fysisk form, bedre kontakt mellom hund og fører, samt mange fine turer sammen med hundene! 

 

Kursplan

 

 kl. 18.00 – 21.00 Burås velhus, i Leikvangveien 5C i Hakadal 

Del 1: Innendørs, foredrag og teori 

Vi møtes først innendørs uten hund for å gå gjennom flere tema som omhandler trekktrening med hund. Vi vil gå gjennom hvordan man trener en trekkhund til å bli motivert og lydig, samt ulike trenings – og konkurranseformer. Deretter vil vi se på hvordan man bygger opp den fysiske kapasiteten til hunden på en fornuftig måte, og hvordan man unngår skader. Til sist vil vi ta en titt på seletøy.  

Det vil være god tid for spørsmål og diskusjon! 

Del 2: Utendørs, løpetrening med hund

Vi holder vi en økt med snøreløping utendørs, med fokus på trekkglede, motivasjon og innlæring av trekkdressur. Vi vil kjøre korte drag, øve på egenskaper man har behov for ute på trening med hund og jobbe med fokus i en setting med mange andre hunder. Vi legger opp økten slik at alle kan delta, uavhengig av forkunnskaper eller fysisk form! Vi vil dele i grupper ved behov. Dersom du har utfordring med å løpe/jogge, er det fint om vi får beskjed slik at vi kan finne løsninger. 

Utstyr: Sele til hunden, line med strikk og magebelte. Klær og sko til aktivitet. 

Alder på hund: Hunder må være 9 måneder for å følge økten i sin helhet. Dersom man har en yngre hund, kan man delta på deler av økten for miljøtrening. 

 

Pris og medlemskap

Medlemmer: 100,- 

Ikke-medlemmer: 250,- 

Medlemskap i klubben: 520,- 

Dersom du melder deg inn i klubben, får du kurset til medlemspris, og fri tilgang til hele slede løypenettverket til Hakadal sledehundkubb. Løypeavgift for ikke medlemmer er 100 kr. pr gang eller kr. 1000 for sesongen. Vi vil gjerne ha deg med i vårt sosiale og aktive hundemiljø. 

Innmelding: https://hakadalsledehundklubb.no/bli-medlem/

Betaling: Vipps til #528999

Foredragsholder

Monika Hallan 

Monika jobber i Norges Hundekjørerforbund, med ansvar for breddeidrett og aktivitet. Monika har selv konkurrert i nordisk stil og barmark i flere år, vært mye på tur med hund og vært trener for barn og nybegynnere i ca 15 år. Monika brenner for aktivitet for alle slags hunder og folk! 

Trenere

Vi får også med oss 2 – 3 trenere fra Hakadal Sledehundklubb som bidrar under økten. 

Organisasjon

Hakadal Sledehundklubb

Hakadal Sledehundklubb har i dag ca. 150 medlemmer. Mange av klubbens medlemmer bor i Hakadal, Nittedal og Hadeland. Resten av medlemsmassen kommer fra store deler av Romerike, Hurdal, Oslo og Mjøsregionen. Vi er en aktiv klubb og mange av medlemmene er aktive konkurransekjørere, noen er på verdensmesternivå – og mange trives best med turkjøring. Alle er velkomne i klubben, og vi arrangerer aktiviteter som passer for alle uansett nivå og antall hunder.

Hakadal Sledehundklubb har også et av Østlandets beste løypenettverk for hundekjøring, man kan kjøre i et sammenhengende løypenettverk fra Nittedal til nord for Lygna på Hadeland.

 

Norges Hundekjørerforbund 

Norges Hundekjørerforbund jobber for å fremme og utvikle hundekjøring som en trygg og spennende idrett i Norge. Idretten omfatter slede, nordisk stil og barmark – som igjen omfatter aktiviteter med alt fra 1 – 16 hunder, korte og lange distanser og alle nivåer. Våre klubber har et bredt aktivitetstilbud med treninger, samlinger, kurs og konkurranser. Våre aktiviteter er åpne for alle typer hunder og folk, og vi ønsker deg velkommen som aktiv deltaker hos oss! 

Les mer om hundekjøring og forbundet her: https://www.sleddog.no/next/p/62588/hjem

 

Spørsmål om kurset kan rettes til post@sleddog.no 

 

Velkommen til et morsomt og lærerikt kurs! 

 

 Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.