Ny hundekjører: Minikurs i trekktrening med hund


Arrangør: Norges Hundekjørerforbund
Påmeldingsfrist: 31.05.2024 19:00

Tid


Medlemsmøte og minikurs i trekktrening – åpent for alle! 

04. juni kl. 19.00 på Frotveit lysløype 

Norges Hundekjørerforbund, i samarbeid med Bergen Trekkhundklubb har gleden av å invitere til medlemsmøte og minikurs i trekktrening med hund! 

På kurset vil vi gi en innføring i hvordan man kan få mer glede av trekktrening med hunden sin! Vi vil snakke om hvordan man trener en hund til å fungere godt i trekk, hvordan man bygger motivasjon og dressur i løypa, hvordan man bygger opp en sprek og skadefri hundekropp og hva slags utstyr man trenger til ulike former for trekkaktivitet. 

Vi har som mål at alle deltakerne skal få mer glede av trekktrening med hundene sine, og at trekktreningen kan bidra til bedre fysisk form, bedre kontakt mellom hund og fører, samt mange fine turer sammen med hundene! Det blir også god anledning til å stille spørsmål til Norges Hundekjørerforbund. 

Del 1, teori 

Vi møtes på Frotveit for å gå gjennom flere tema som omhandler trekktrening med hund. Vi vil gå gjennom hvordan man trener en trekkhund til å bli motivert og lydig, samt ulike trenings – og konkurranseformer. Deretter vil vi se på hvordan man bygger opp den fysiske kapasiteten til hunden på en fornuftig måte, og hvordan man unngår skader. Til sist vil vi ta en titt på seletøy.  

Opplegget foregår ute eller inne, avhengig av antall påmeldte

Det vil være god tid for spørsmål og diskusjon! 

Del 2, trening 

Vi holder vi en økt med snøreløping og sykkel/kickbike utendørs, med fokus på trekkglede, motivasjon og innlæring av trekkdressur. Vi vil kjøre korte drag, øve på egenskaper man har behov for ute på trening med hund og jobbe med fokus i en setting med mange andre hunder. Vi legger opp økten slik at alle kan delta, uavhengig av forkunnskaper eller fysisk form! Vi vil dele i grupper ved behov. Dersom du har utfordring med å løpe/jogge, er det fint om vi får beskjed slik at vi kan finne løsninger. 

Utstyr: Sele til hunden, line med strikk og magebelte. Klær og sko til aktivitet. 

Alder på hund: Hunder må være 9 måneder for å følge økten i sin helhet. Dersom man har en yngre hund, kan man delta på deler av økten for miljøtrening. 

 

Kursholder  

Monika Hallan 

Monika jobber i Norges Hundekjørerforbund, med ansvar for aktivitet. Utover det har hun drevet med hundekjøring i 18 år og vært både utøver i nordisk stil og barmark, vært på mange lange turer med trekkhund og vært trener for barn og nybegynnere. Monika brenner for breddeidretten, og for at alle skal kunne ha glede av å være aktive sammen med hunden sin. 

Organisasjon

Bergen Trekkhundklubb

Bergen Trekkhundklubb er en klubb for alle som ønsker å fysisk aktivisere seg selv og sin hund. Vi tilbyr treningsfasiliteter, trenere og utleie av utstyr for deg hunden(e) dine.

Alle kan drive med hundesport hvor man bruker alt fra 1 hund til mange hunder i spann. Det er flere typer disipliner man kan holde på med, alt fra løping til større spann i vogn eller slede.

Les mer på: https://www.bergen-trekkhundklubb.no/hjem

 

Norges Hundekjørerforbund 

Norges Hundekjørerforbund jobber for å fremme og utvikle hundekjøring som en trygg og spennende idrett i Norge. Idretten omfatter slede, nordisk stil og barmark – som igjen omfatter aktiviteter med alt fra 1 – 16 hunder, korte og lange distanser og alle nivåer. Våre klubber har et bredt aktivitetstilbud med treninger, samlinger, kurs og konkurranser. Aktivitetene er åpne for alle typer hunder og folk, og vi ønsker deg velkommen som medlem hos oss! 

Les mer om hundekjøring og forbundet her: https://www.sleddog.no/next/p/62588/hjem

 

Spørsmål om kurset kan rettes til post@sleddog.no 

 

Velkommen til en morsomt og lærerik kveld! 


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.