Hva er forskjellen på miljøklasse og mosjonsklasse?

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 21. Feb 2024

Etter etablering av en ny klasseinndeling, har vi fått mange spørsmål om hva som er forskjellen på miljøklassen og mosjonsklassen – det skal vi selvsagt gjøre et forsøk på å svare på! 

Mosjonsklassen er opprettet for å gi utøvere med hunder som ikke er avlet spesifikt for hundekjøring nordisk stil, en mulighet til å kjøre løp mot andre på samme nivå og med samme målsetning. I denne klassen kjører man samme, eller bortimot samme distanse som de ordinære klassene og alle kjører snørekjøring 1 spann. På den måten får man konkurrere og utvikle seg i en reel konkurranse, men uten å konkurrere mot utøvere som satser fullt ut på idretten, og som har hunder avlet og trent spesifikt for formålet. Mosjonsklassen er et tiltak for å gi flere en mulighet for gode konkurranseopplevelser, uavhengig av om de har en typisk trekkhund eller ei. 

Miljøklassen er derimot en treningsklasse, der målet er å øve seg selv eller hunden sin på å gå løp. I denne klassen er det verken standardisert kjørestil eller distanse, og målet er kun å få trent på konkurransesituasjonen. Dette kan være en fin mulighet for å trene en ung eller uerfaren hund i en konkurransesetting, eller rett og slett prøve seg selv i en løpssituasjon. I denne klassen trenger man verken lisens eller medlemskap i klubb. 

Kort oppsummert: Miljøklassen er en treningsklasse, og ikke en reel konkurranse ettersom distanse og kjørestil ikke er standardisert. Mosjonsklassen er en konkurranseklasse, men tiltenkt mosjonister, nybegynnere og utøvere med hunder som ikke er avlet spesifikt for idretten. 

For mer utfyllende informasjon om klasseinndelingen i nordisk stil, kan du lese denne artikkelen: https://www.sleddog.no/next/blog/post/226798/ny-klasseinndeling-i-nordisk-stil---det-skal-vaere-givende-a-delta-uansett-niva!?ispage=true 

For å finne neste løp med mosjonsklasse, se terminlisten: https://www.sleddog.no/next/p/71238/terminliste-20232024

Med ønske om mange gode konkurranseopplevelser! Hilsen oss i Norges Hundekjørerforbund og Teknisk komite nordisk stil


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.