Ny klasseinndeling i Nordisk Stil - Det skal være givende å delta uansett nivå!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 9. Jan 2024

Teknisk komitè nordisk stil vil jobbe for å gjøre grenen tilgjengelig og givende for flest mulig, uansett utgangspunkt, nivå og type hund! Det er derfor besluttet å innføre en tredelt klasseinndeling i ordinære løp, slik at alle som deltar får mulighet til å utvikle seg og oppleve mestring sammen med hunden sin på sitt nivå. Vi tror dette vil være et viktig tiltak for å gjøre konkurranser mer interessant både for satsende utøvere, mosjonister og nybegynnere - samt at man vil kunne få mer glede av å konkurrere med hunder av ulike raser. 

Ordinære klasser: 

OFoto: Audun Morgestadrdinære klasser er konkurranseklasser med NC/WC status, NM klasser, aldersbestemte klasser for yngre utøvere og konkurranseklassen for utøvere/hunder som satser på idretten. Klassen går på normaldistanse for gutt/pike/junior/senior. 5 - 30 km avhengig av konkurransen. I klassen kjøres det vanligvis med pulk, men det avholdes også løp med snørekjøring for denne klassen. Klassen har ingen kvalifisering.Mosjonsklasse:

Mosjonsklassen er en snørekjøreklasse tiltenkt deg som er ny i idretten eller ser på deg selv som en mosjonist. Klassen passer for deg som ønsker å utvikle deg selv og hunden innen idretten samtidig som dere konkurrerer mot andre utøvere med samme mål. Klassen passer særlig godt for hunder som ikke er avlet spesifikt for hundekjøring nordisk stil, men som liker å trekke.

  • Løpet følger NHF regelverk 
  • Lik eller tilnærmet lik distanse som de ordinære klassene, avhengig av hva som er distansen på det aktuelle løpet. 
  • Hunden må være 18 måneder og være vaksinert 
  • Du må ha lisens/engangslisens og medlemskap i klubb 
  • Klassen har en nedre aldersgrense på 16 år
  • Tidtaking, rangering og premiering til de 1/3 beste i klassen

Målet med klassen er at du skal få konkurrere mot utøvere på tilnærmet samme nivå, og kunne utvikle deg selv og hunden din innen idretten ut fra egne forutsetninger. 

NB: Klassen har en tenkt makstid på 1 t på 10 km. Dersom du vanligvis holder et lavere tempo enn dette, er miljøklassen et godt alternativ til deg.  

Miljøklasse: 

Miljøklassen en uformell klasse med valgfri kjørestil, der du kan teste deg selv og hunden din i en konkurransesituasjon. I denne klassen kan du stille til start med helt lave skuldre, og ha det gøy sammen med hunden din og med idretten uansett type hund, bakgrunn eller form. Klassen er også ideell for morgendagens konkurransehunder, som ikke enda er gamle nok for ordinære klasser. Husk å ta særlig hensyn til unge hunder.

  • Krever ikke lisens og du trenger ikke være medlem av klubb.
  • Kort distanse, vanligvis 4 - 7km
  • Hunden må være fylt 12 måneder 
  • Deltakerpremie til alle! 

Ta gjerne kontakt med arrangøren om du har spørsmål i forkant – vi hjelper deg gjerne. 

Vi vil i tillegg fortsette og avholde lavterskelløp som normalt. Her kan du delta uten lisens og uten medlemskap i klubb. 

Norges Hundekjørerforbund og TKN håper dette tiltaket vil være med å løfte kvaliteten på løpene våre! 

Vi ønsker alle sammen hjertelig velkommen på løp, og lykke til med sesongen! 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.