Rookiekurs for veterinærer

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 19. Des 2023

Veterinærer er en påkrevd og viktig ressurs på hundeløp. Rekruttering av Stevneveterinærer og løpsveterinærer er derfor en stor og viktig oppgave som utføres av Racevets. Ikke alle veterinærer har imidlertid spisskompetanse på vurdering av BCS, sykdommer og skader knyttet til hunder og langdistanse sledehundløp.  For å øke kompetansen blant veterinærer og sikre mest mulig lik vurdering av hunder under løpene, gjennomføres det derfor opplæringstiltak for de veterinærene som er med på sledeløp for første gang.

Norges Hundekjørerforbund arrangerte i fjor et Rookiekurs for veterinærer før Femundløpet og det deltok 7 personer. tilbakemeldingene fra deltakerne og arrangøren var positive og veterinærene fortalte at kurset hadde bidratt til at de blant annet ble tryggere på egne faglige vurderinger under løpet. Det ble også lettere å samarbeide med TD og rennleder med litt organisasjonskunnskap. Det er derfor satt opp Rookie-kurs for veterinærer også i 2024. Kursdagene er lagt dagen før Femundløpet 2024 og Finnmarksløpet 2024. Foredragsholderne er de samme som har laget kursets innhold og holdt kurset i fjor. 

Tidspunkt: 

- Tirsdag 06.02.24 på Røros

- Onsdag 06.03.24 i Alta

Det er gratis å delta på kursene for de som skal være løpsveterinærer i 2024.

Målgruppe

Målgruppen er veterinærer og veterinærstudenter som går siste år på studiet. Rookie-kurset er for de som planlegger å være med som løpsveterinærer for første gang i Norge. Kursene holdes på engelsk.

Lenke til påmelding vil bli lagt ut hos Norges Hundekjørerforbund.

Læringsmål – målsetting

Etter gjennomført kurs vil deltagerne være forberedt for rollen som løpsveterinær på hundeløp i Norge, der hovedoppgaven er å bidra til god dyrevelferd. Man vil også ha fått tilført kunnskap om de mest vanlige hundehelseproblemstillinger som opptrer på løp. Innføring i gjeldende lovverk står også på dagsorden. Langdistanseløp er hovedfokus.

Det vil også bli praktiske øvelser knyttet til utførelse av jobben som løpsveterinær. Det gjør det tryggere å jobbe på sjekkpunkt og lettere å stole på egne avgjørelser i en hektisk konkurransesituasjon.

Kursholdere

- Kitty Marie Killi Jevne, veterinær og dyrekiropraktor. Kitty er en erfaren stevneveterinær fra alle de lange løpene i Norge og en del av nettverket RaceVets. Kitty er medlem av Norges Hundekjørerforbunds Etikk- og samfunnskomité (ESK), har selv 10 huskier og er ofte ute med spannet sitt.

- Geir Wiik, kiropraktor og dyrekiropraktor. Geir har lang erfaring som langdistanse hundekjører og har kjørt både Femundløpet, Finnmarksløpet og Pasvik Trail. Geir har holdt mange kurs og forelesninger om hundekjøring, skadeforebygging og kenneldrift. Han har tidligere vært TD (dommer) i hundekjøring og er godkjent Dyrevelferdskontrollør (DVK) i NHF. Foto: Kitty Marie Killy Jevne

Er du veterinær og har lyst til å bidra på våre sledehundløp kan du ta kontakt med ansvarlig for rekruttering i Racevets, Celine Laforet på e-post: celine.kaae@gmail.com


Foto: Marte Stenland Jørgensen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.