Programmet for Labbeaktiviteter er oppdatert!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Nov 2023

Foto: Ina Bolmstedt 

NHF ønsker med dette og gi all barneidrett et felles begrep og oppsett, for å gjøre det mer gjenkjennbart for aktuelle deltakere. Barna som deltar får gjennom dette et fellesskap på tvers av klubber, som øker deres tilknytning til egen idrett. Vi vil gjøre det enkelt å komme i gang, fordi vi vil gjøre informasjon, aktiviteter, oppsett og forslag til markedsføring tilgjengelig for alle. I tillegg vil klubber som blir med på å løfte fram barneidretten, få tilbud om tett oppfølging og veiledning. Denne måten å organisere barneidretten på, er lenge benyttet i andre idretter – med stor suksess. 

Formålet med Labbeaktivitetene, er å vise barn og familier at friluftsliv og trening blir enda morsommere med en hund eller fler på laget. Gleden med hund og hundetrening, er grunnsteinen i all hundekjøring, uavhengig av nivå. Derfor ønsker vi å starte rekrutteringsarbeidet med nettopp det å ha det gøy med hund. Labbeaktivitetene flytter fokuset vekk fra hunderase, utstyr og utgangspunkt, og presenterer en form for hundekjøring som er forenelig med barns interesser. Det er derfor gjennomførbart for alle klubber, uavhengig av gren. Rekruttering til hundekjøresporten som helhet er et felles mål. 

Det er en målsetning at barna skal oppleve samarbeid med egen hund. Det å kjenne på mestringen det er å jobbe sammen med hunden gjennom løypa, legger til rette for motivasjon til å fortsette med idretten. Labbeaktivitetene inneholder derfor varierte aktiviteter som fremmer grunnleggende dressur, kontakt med hunden og fysisk trening. All aktivitet skal avholdes i henhold til NIFs barneidrettsbestemmelser, og klubber som har aktiviteter for barn må ha en egen barneidrettsansvarlig.

Program og arrangørinformasjon for Labbeaktiviteter finner du her: https://www.sleddog.no/next/p/76830/labbeaktiviteter


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.