Kongepokal for første gang i snøreløping

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 9. Nov 2023


Helga 14.-15.10.23 var det NM – barmark på Jømna, med Trysil Hundekjørerklubb som arrangør. Et på alle måter vellykket arrangement med svært stor deltagelse. NM barmark har konkurranser med sykkel, sparkesykkel, vogn og snøreløpig.

For første gang ble det delt ut kongepokal i grenen snøreløping. Dette er en raskt voksende disiplin både i Norge og internasjonalt. En «lett tilgjengelig» idrett da man kun trenger en hund. Det er det mange som har. Utdeling av kongepokal i denne klassen er med på å løfte fram snøreløpingen.

Vinner i herreklassen var den 23 år gamle Baste H. Olafsen fra Horten, med hunden Lykke. Baste løper for Jarlsberg Trekkhundklubb. Til daglig studerer han industriell økonomi og teknologiledelse i Trondheim. Han hadde deltagelse og en god plassering i NM som sitt mål for sesongen. Treningen har vært rettet mot dette målet hele året. Baste forteller om en litt trasig start på året med et lengre treningsavbrekk. Vår og sommer gikk med til oppbygging av egen for og motivasjon.

Selv om oppkjøringa til mesterskapet eller dagsformen løpsdagen ikke var optimal forteller Baste at han visste at han hadde lagt ned en god innsats over sommeren og at løpeformen generelt sett var god. Det skal legges til at det også var en viss porsjon løpsnerver.

Baste forteller: Vi åpnet hardt på søndag og løp det vi hadde fra start. Vi endte med å passere 4-5 løpere i løypen, noe som for oss var et uromoment da Lykke ofte blir litt for ivrig på å hilse på i forbipasseringene, derfor brukte vi en del energi på dette noe som forstyrret flyten vår i løpet. Vi kom oss heldigvis forbi uten noen uhell, og uten å tape for mye tid.

Selvsagt er vinneren svært glad og fornøyd med Norgesmester-tittel og kongepokal. Han sier det slik: Det var en utrolig følelse å kunne løfte troféet etter å ha hatt marginene på vår side når vi har lagt ned så mye innsats for å nå målet. Vi ga virkelig alt, og jeg har aldri vært så sliten etter målgang i noen konkurransesituasjon tidligere. Nervene var store da vi hørte over høyttalerne at vi hadde beste tid så langt i konkurransen og at det ville stå om små marginer mellom Mikal Lillestu og oss. Da han kom inn ble det annonsert at vi var vinnere av NM og dermed kongepokalen med knappe 1.7 sekunder.

Vi gratulerer!

I kvinneklassen var det Tessa Philippaerts (Trysil Hundekjørerklubb) som tok norgesmestertittelen og kunne hente hjem kongepokalen. Tessa er en erfaren snøreløper med bred internasjonal erfaring.

Til sammen 75 løpere, kvinner og menn, kom i mål i NM i snøreløping 2023.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.