EM ON SNOW 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 12. Okt 2023

Det er foreløpig ikke kommet inn noen søknader om å arrangere EM 2024 på snø som er godkjent av IFSS. Vi kan ikke se hvordan IFSS skal kunne finne en arrangør så kort tid før mesterskapet skal avholdes, som vil arrangere et mesterskap som tilfredsstiller de krav et internasjonalt mesterskap bør ha. De skandinaviske landene har bedt om at IFSS tar en avgjørelse om mesterskapet skal gå som planlagt eller om det blir avlyst innen fredag forrige uke, men de har fremdeles ikke tatt noen avgjørelse.

Forbundet har på vegne av Norge, Sverige og Danmark tatt kontakt med IFSS, og gitt sterkt uttrykk for at vi mener dette ikke er holdbart. Dette er 3. året på rad, hvor IFSS ikke har en arrangør klart bare noen måneder før mesterskapet skal arrangeres. Vi mener dette viser lite respekt for sporten og overfor utøverne som satser all sin tid og penger på å kjempe om å være best i sin idrett.

Vi ser at det må betydelige endringer til for at vi skal løse problemet med å finne mesterskapsarrangører, og NHF har derfor tatt initiativet til å innkalle til en workshop for å diskutere hvordan fremtidens mesterskap kan se ut. Både Sverige og Finland vil delta i dette arbeidet. og vi håper det skal resultere i en modell som kan presenteres for GA i 2025.

Vi håper at en ny mesterskapsmodell skal gi utøvere og arrangører en forutsigbarhet, og at IFSS kan offentliggjøre mesterskap flere år i forvegen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.