Femundløpet 2015

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 9. Feb 2015

NHF har med stor respekt registrert hvordan deltagerne i årets junior NM langdistanse løste de utfordringene som de ble stilt overfor da uværet slo til under årets NM i langdistanse, Femundløpet 2015.

En av deltagerne greide å komme vel i mål, og ble derved Norgesmester.
De 4 andre gjorde absolutt alt riktig:
De tok først hånd om hundene sine, sørget for at de fikk på seg dekken og at alt var bra med teamet, før de selv gikk i vinterbivuakk og slo seg til ro, slik situasjonen fordret.
Under de-briefen som ble gjennomført på Røros søndag ettermiddag, fortalte juniorene at de ikke hadde vært redde, at hundene hadde roet seg fint, at utstyret hadde fungert som forutsatt, og at de selv først hadde våknet da redningsmannskapene kom til. NHF er stolte av å ha så flotte representanter for hundesporten, og dette lover godt for fremtiden for sporten.

NHF vil også uttrykke sin fulle støtte til den beslutning som ble tatt av løpsledelsen om å stanse årets Femundløp. Arrangøren stod overfor en ytterst krevende situasjon med flere redningsaksjoner og usikkerhet knyttet til det videre hendelsesforløp. Selve håndteringen av den situasjonen som oppstod viste stor handlekraft fra løpsledelsens side:
Det ble etablert krisestab som samarbeidet effektivt og ryddig med politiet. Alle tilgjengelige ressurser ble satt inn for å løse den situasjonen som var oppstått. erunder ble det innkalt kriseteam inkludert prest og lege og de pårørende ble samlet nær krisestaben for å sikre at informasjon først kom til de pårørende som trolig hadde det vanskeligst i denne situasjonen. deretter ble det gitt rask og utdypende informasjon til øvrige løpere gjennom et felles informasjonsmøte på Verket kl 12.00, før de-brief ble gjennomført for de berørte juniorene og deres pårørende kl 14.00.

Knut Arne Holthe
President NHF