Løpssesongen er i gang!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 7. Jan 2016

Foto: AC Fossum EndrerudFoto: Øystein Hvalseng

Til tross for utfordrende føreforhold de siste ukene i store deler av landet kom det såpass med snø at både Mush Synnfjell v/Torpa IL og Trøndercup v/Innherred TK fikk sparket i gang løpssesongen 2016 sist helg.

Foto: AC Fossum Endrerud. Pallen i Mush Synnfjell, nr 1 Kristoffer Halvorsen, nr 2 Sebastian Plurs Nilsen og nr 3 Han Petter Haugen

Mush Synnfjell har på få år vokst mye, både i forhold til deltakere, frivillige og ikke minst publikum. Dette arrangementet vokser mye på grunn av dedikerte og ivrige ildsjeler i det lokale idrettslaget Torpa IL, særlig ved primus motor Thomas Wærner og løpskoordinator Eli Vogt Godager.
Jeg (Lotte) var selv tilstede under den spektakulære starten i alpinbakken ved Spåtind hotell og registrerte de flotte rammene rundt løpet, den frivillige profesjonaliteten og ikke minst den store idrettsgleden til både 2 og 4 beinte utøvere og publikum.

Til helgen arrangeres både Gausdal Maraton og Alta 2-dagers – noe som tilsier at de fleste konkurransekjørere i langdistanse både i nord og i sør skal ut i dyst.
I Gausdal skal det for andre gang kjøres en 300 km løype som går gjennom 9 kommuner i tillegg til en egen “Tur Og Rekrutteringsklasse” (TOR 300) der hele løypa kjøres som en tur uten tidtakning, men i følge med dyktige og erfarne hundekjørere som veileder og gir råd underveis.
Det arrangeres også 200 km og 150 km.
I Alta er lengste distansen 260 km i tillegg til 220 km, 50 km og en egen juniorklasse.

Det er bra at løpsarrangører tester ut nye konkurranseformer, distanser og klasser for å skape en god utvikling av sporten. Det er mange muligheter til dette, i alle grener, innenfor dagens løpsreglement. Konkurranser og arrangementer er noe av det viktigste vi tilbyr våre medlemmer – disse må derfor være attraktive for å kunne vokse!

Vi krysser det vi har i håp om mere snø de nærmeste ukene slik at alle arrangementer kan gjennomføres på god måte.
Alle terminfestede løp er å finne under forbundets terminliste her: Terminliste

Foto: Øystein Hvalseng. Sjekkpunkt Halden