Viktig informasjon vedrørende Barmarks EM 2016

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 30. Sep 2016

Barmarks EM går av stabelen 17 – 20 november i Thetford Forest i England.
Hver nasjon har kvote på 3 utøvere i ordinære klasser samt 3 utøvere i RNB klasser, og NM på Eidsvoll 15. og 16. oktober vil være uttaksløp. Vi vet ikke om vi får flere enn 3 plasser før ordinær påmeldingsfrist har gått ut. Dersom vi får flere plasser vil de aktuelle utøverne få beskjed så raskt som mulig og det vil ikke bli ilagt dobbel startkontigent ved hurtig avgjørelse.

Barmarksutvalget har satt følgende uttakskriterier:
Pallplasser i NM gir direkte kvalifisering og vil få dekket startkontingent. Dersom disse ikke ønsker å reise går plassen videre til nestemann på resultatlista.

Dette gjelder BARE for seniorklassene. Siden internasjonale/EM klassene for junior er litt annerledes enn de vi har under NM, gir derfor ikke pallplass i NM junior direkte kvalifisering. Det må også tas hensyn til utøvere i «rett» alder som stiller i klasse gutt/pike. Kvalifisering til juniorklassene vil derfor foregå med sluttid som utgangspunkt, sammenlagt klasse junior og aktuell alder fra klasse G/P. Det gir alle i aktuell alder en mulighet til å kvalifisere seg.

Når det gjelder veteranklassene er det internasjonalt 40+ i motsetning til 50+ i Norge. De som ønsker dette kvalifiserer seg gjennom senior. Det finnes dermed en liten ekstramulighet for de som ønsker å kvalifisere seg til veteranklasser i EM, men ikke kommer på pallplass i NM, dersom de er over 40. Dersom en deltaker f.eks. Kommer på 4. plass under NM senior, og er over 40, (og de tre første vil reise) er han/hun allikevel automatisk kvalifisert til veteranklassen under EM dersom det er ønskelig.

Under dette EM er det også en prøveordning på at RNB (Registrated Nordic Breed) deltar i ordinære klasser under EM. Men med egen resultatliste dersom 5 eller flere RNB-team fra minimum 3 nasjoner stiller. De som melder sin interesse i RNB kan få lagt til grunn deltakelse i andre løp for RNB.

Under NM er det ikke klasse for 6-spann. Vi oppfordrer derfor at de som ønsker å kjøre 6-spann under EM, stiller enten i 4-spann eller 8-spannklassen. Så tar vi en kvalifisering ut ifra det.

Det har blitt gjort noen endringer både den ene og andre veien ifht i løpsprogrammet til EM, men vi fikk i dag en bekreftelse fra IFSS om at følgende klasser vil avholdes:

Cani-cross Women elite (DCW) 5km +/-

Cani-cross Men elite (DCM) 5km +/-

Cani-cross Women junior (DCWJ) 5km +/-

Cani-cross Men junior (DCMJ) 5km +/-

Cani-cross Women veteran (DCWV) 5km +/-

Cani-cross Men veteran (DCMV) 5km +/-

One-Dog Bike Women elite (DBW) 7km +/-

One-Dog Bike Men elite (DBM) 7km +/-

One-Dog Bike Women junior (DBWJ) 7km +/-

One-Dog Bike Men junior (DBMJ) 7km +/-

One-Dog Bike Women veteran (DBWV) 7km +/-

One-Dog Bike Men veteran (DBMV) 7km +/-

One-Dog Scooter junior (DS1J) 6km +/-

One-Dog Scooter elite (DS1) 6 km (denne ble fjernet fra programmet, men er nå inne igjen)

Two-Dog Scooter elite (DS2) 6km +/-

Four-Dog team elite (DR4) 7km +/-

Four-Dog team junior (DR4J) 7km +/-

Six-Dog team (DR6) elite 7km +/-

Eight-Dog team (DR8) elite 8km +/-

Relay (DCR) Mixed Cani-cross, Bike, Scooter 1 3km + 5km + 5km +/-

Vi regner med at utøvere som satser på å kvalifisere seg til EM allerede har begynt å forberede seg, og ber om at dette meldes inn til forbundskontoret v/lotte – lotte@sleddog.no. Oppgi også hvilke klasser dere ønsker å delta i. Oppgi også om du ønsker å delta i stafetten og hvilke etapper.

Hjemmesiden til mesterskapet