NHF overtar Trekkhundregisteret

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 17. Nov 2017

Styret har vedtatt at NHF skal ta over den daglige driften av Trekkhundregisteret, både det økonomiske og det tekniske, samt noe brukerstøtte.

Trekkhundregisteret er satt opp og utviklet av Morten Rønseth fra Oslomarka TK og baserer seg på data fra stamtavla.no som ikke lenger er i drift. Dette skal fungere som et verktøy som genererer uoffisielle stamtavler til trekkhunder samt koble hund opp mot eier/kennel. Det skal også være mulig å foreta chipnummersøk og finne rett eier til en eventuell bortkommen trekkhund. Registrering i Trekkhundregisteret må ikke forveksles med den offisielle stambokregistreringen til Norsk Kennel Klubb eller øvrige anerkjente nasjonale registre. Rasehund-valper må ikke selges med lovnad om at de har stambok og er formelt registrert hvis Trekkhundregisteret er benyttet.

Vi skal i tiden fremover jobbe med å optimalisere registeret og sørge for at alle som allerede har data liggende i systemet (fra stamtavla.no) får tilgang til det nye systemet. Vi ber om noe tålmodighet i oppstartsfasen, men vi skal prøve å få dette i gang på en smidig og god måte.

Overskuddet fra salg av chipper vil dekke utgiftene vi har i forbindelse med dette og vi håper våre medlemmer setter pris på dette tilbudet.

Vi har masse chip på lager (uten landskode) og feirer nå overtakelsen av Trekkhundregisteret ved at alle som kjøper chip ut året (2017)  vil få med en NHF-buff, og kjøper du 10 chip eller flere får du med en lue fra Fjällreven i tillegg.
Chipper sendes fra oss på mandager og torsdager og skal være betalt på forhånd via Vipps eller nettbank. Bruk bestillingsskjema her.

Vi takker Morten for den flotte jobben han har gjort med å få dette i stand og håper denne nyheten blir tatt vel imot.

Vi presiserer at trekkhundregisteret ikke på noe måte erstatter den formelle registreringen av rasehunder i NKK og øvrige FCI tilknyttede kennelklubber. Dette er en uofisiell registrering for også å kunne ha stambok på f.eks alaska husky.

Ønsker alle en riktig god helg!

www.trekkhundregisteret.no