Rapport fra Åpen landslagssamling

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 2. Sep 2022

Sjodalen hytte- og campingsenter, 26-28 august 2022.

Teknisk komite barmark har etter Landslagsutøvernes eget ønske, i lengre tid planlagt en åpen barmarkssamling på Sjodalen hytte- og campingsenter. Denne ble avholdt 26-28 august 2022. Det var totalt 12 landslagsdeltagere som var med fra TKN, TKB og TKS, + 12 voksne og 3 barn. I tillegg var det 4 foredragsholdere og 3 ledere.

Oppmøte var fredag kveld, og programmet startet lørdag etter frokost med treningsøkt, fellestrening, med ernæringsfysiolog og personlig trener Aslaug Håvardsrud, sykkeltrening med fysioterapeut Linn-Beate Sinding-Larsen, og individuell vogntrening for større spann.

Deretter fortsatte vi med foredrag om «Skadeforebyggende trening og ernæring», med veterinær Kitty Marie Killy Jevne. Kitty hadde også vært i kontakt med noen som ville sponse oss, og alle fikk en pose med mye «stæsj» fra NonStop, VIP dogwear og dogfood, og Dr. Baddaky omega3-olje og Nextmune. Vi fikk også mye fint; seler, halsbånd, strikk-avlaster, potesokker og jaktvest, som vi loddet ut. Tusen, tusen takk, til Kitty og sponsorene.

Etter lunch fortsatte vi med «Mental trening, og forberedelser til konkurranser» med Høgskolelektor Dag Andre Nilsen, så en pause, før «Paneldebatt», hvor vi delte erfaringer med hverandre. Etter en liten pause hvor noen foret hunder, var det middag for deltagerne og mer trening for de som ville det, eller være sosiale.

Søndagen startet med frokost og mer trening, både individuelt, felles og vogn, før Aslaug Håvardsrud lærte oss om «Ernæring for idrettsutøvere vs. mann i gata». Så en liten pause for å vaske og pakke ut av hyttene, og deretter få mer påfyll av syklist og sykkelreparatør Kjell Magnus Olsen om «Hvordan vedlikeholde utstyret vi bruker».

Og, mange benyttet seg av tilbudet om varm lunch før hjemreise.

Det er i etterkant sendt ut evalueringsskjema til alle, så da gjenstår det å se hva synspunktene blir fra en slik åpen faglig samling som var felles og samlet utøvere fra alle TK’ene. De tilbakemeldingene vi fikk umiddelbart var utlukkende hyggelige og positive.

MVH Laila Leegaard