UTTAKSKRITERIER VM HUNDEKJØRING NORDISK 2023

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Des 2022

 UTTAKSKRITERIER VM HUNDEKJØRING NORDISK 2023  

Da nærmer det seg VM sesong, FRANKRIKE. Uttaksreglene er som til VM på Hamar. DID nummer må være på plass (utøver har ansvar for å sjekke dette med forbundskontoret).

NHF v/TKN tar ut en tropp løpere til VM. Troppen skal dekke de øvelser som blir satt opp i VM

Norges hundekjørerforbund V/TKN tar ut inntil 3 utøvere i hver av øvelsene til VM i hundekjøring Nordisk i sesongen 2022/23.  Gjelder både junior og senior. Samme utøvere kan kjøre flere disipliner (både individuelt og stafett). I tillegg kommer forhåndsuttatte fra IFSS ut fra tidligere resultater.

BASISREGLER FOR UTTAK

For å bli tatt ut til VM skal ekvipasjen vær god nok til å ha en reell mulighet på medaljeplassering på gjeldende øvelse. Utøvere kan få klarsignal på tidlig tidspunkt for å kunne forberede seg maksimalt på sin spesialdistanse (jfr. NHF toppidrettsmodell uttak).

BRUK AV SKJØNN VED UTTAK

Eksempel på hva som kan legges i begrepet skjønn: Tidligere toppresultater i mesterskap – Løpere som innehar spesielle kvaliteter som laget har bruk for. Eksempel på dette er stafettløpere til VM-laget – Unge løpere kan bli prioritert foran eldre løpere ved ellers like kvalifiseringsresultat. Det vil kunne bli lagt vekt på hundestallen til aktuelle løpere.

HVILKE RESULTAT LEGGES DET MEST VEKT PÅ:

Mønstringsrenn 29 desember Nybygda Brumunddal

7 og 8 januar Hamar hundekjørerfestival

 

UTTAK

Endelig uttak skjer etter innstilling fra landslagstrenere og TKN . Uttaket skal være gjort innen 9 januar.

STARTKONTINGENT

De forhåndsuttatte og de tre uttatte på kvote får dekket startkontingent fra NHF. Viktig å merke seg at de som sier de tar plass og ikke stiller må dekke startkontingenten selv.

 

Mvh

TKN