Norges Hundekjørerforbund gjør det gratis for barn og unge å delta i konkurranser.

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 26. Jan 2023

Den økonomiske belastningen på familieøkonomien har blitt stor i forbindelse med økte renter, høye energipriser og økt prisnivå på alle typer varer. Vi ser at dette går utover den generelle deltakelsen i norsk idrett, hvor familier ikke kan sende barna på idrettsaktiviteter som vanlig. For å lette på den økonomiske barrieren for de yngste i hundekjøring, er det vedtatt at vi nå skal igangsette tiltak for at flest mulig kan delta. I og med at mange klubber allerede har en trang økonomisk situasjon, vil påmeldingsavgiften bli refundert arrangøren fra forbundet.

Det skal være gratis å delta på løp for barn og ungdom opp til 19 år, bortsett fra NM og langdistanse. Barn og unge opp til 18 år som deltar på langdistanseløp vil få et tilskudd på kr 1000. Tilskuddet trekkes fra påmeldingsavgiften, og arrangøren får tilsvarende refundert. For de andre klassene vil arrangøren motta støtte på kr 350 pr startende på ordinære løp og kr 150 pr deltakelse for lavterskelløp. Alle løp som skal få refundert startavgift må være terminfestet.

Arrangørene må rapportere antall deltakere på løp, senest 14 dager etter gjennomføring, med navn og klubb på hver enkelt deltaker under 18/19 år. Skjemaet ligger på NHFs hjemmeside og er vedlagt her. Arrangøren vil få overført deltakeravgiften fra forbundet når rapporten er mottatt.

Lavterskel Ordinært
Nordisk Opp til og med det året du fyller 19 Kr 150 Kr 350
Barmark Opp til og med det året du fyller 19 Kr 150 Kr 350
Sprint/mellomdistanse Opp til og med det året du fyller 18 Kr 150 Kr 350
Langdistanse Opp til og med det året du fyller 18 Kr 1000 i tilskudd

 

Prosjektets varighet er fra 1. februar 2023 til 1. februar 2024. Prosjektet vil bli evaluert i desember 2023, med intensjon om videreføring.

NB!

Det gis tilskudd til utøvere som stiller i alle aldersbestemte klasser opp til og med juniorklassen. Det gjelder alderen opp til 19 år (Sesongen man fyller 19 år) Deltakere under 19 år som stiller i seniorklasser må betale påmelding som normalt, og klubben vil ikke få refundert påmeldingsavgiften for disse.

RAPPORTSSKJEMA

Vedlegg: