NM AVLYST – sprint, mellomdistanse og nordisk

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 12. Mar 2021

Styret har i dag besluttet å avlyse alle NMer i sprint, mellomdistanse og Nordisk, bortsett fra NM-Veka som har toppidrettsdefinisjon. Det har vært en tung og vanskelig besluttning å ta, men slik som situasjonen er i dag kan man ikke se at det vil være mulig å få gjennomført NM på en retferdig og ansvarlig måte.

På Regjeringens siste oppdatering  tirsdag 9. mars, kom det frem at det er lite sansynlig at det vil bli lettelser i anbefalingene regjeringen har vedtatt før i mai. Dette med grunnlag i smitteutviklingen i landet, som er stigende og med stor andel av den mutterte virusvarianten. Erna ber befolkningen om å gjøre et siste krafttak for å komme over den siste “bakken” i pandemien, og vil derfor opprettholde strenge tiltak for at ikke pandemien skal komme ut av kontroll.

Med bakgrunn i regjeringens uttalelser, og det faktum at det ikke har blitt arrangert konkurranser tidligere i år, mener styret at det nå er riktig å ta en endelig beslutning om at NMene for vinteren avlyses. Det har vært tett kommunikasjon med TKS og TKN i forkant av beslutningen, og alle mener dette er en riktig avgjørelse.

Når det gjelder Kongepokalen som var satt opp i Sprint 4-spann denne sesongen, vil det bli søkt om Kongepokal i både Sprint 4-spann og Nordisk for sesongen 2022.

Vi beklager at vi ikke har fått gjennomført løp denne sesongen, så får vi håpe at tiltakene vi har gjennomført vil åpne opp for en fin barmarks sesong til høsten, og en nærmest normal vintersesong i 2022.