Sommerhundekjørerskolen – Norges Hundekjørerforbund

Sommerhundekjørerskolen

NORSK | ENGLISH

MELD PÅ

Sommerhundekjørerskolen 2018

+Aktivitetsleder- og Trener 1 kurs

24. juni – 1. juli

Skeikampen – Gausdal

Bli med på Sommerhundekjørerskolen 2018, et samlingspunkt for hundeinteressert ungdom fra 13 til 18 år (født 2000-2005)!  Her møtes hundekjørerungdom fra hele Norge og et mangfold andre nasjoner til en uke med erfarings- og kunnskapsutveksling med noen av verdens beste hundekjørere som trenere. Sommerhundekjørerskolen er med på å knytte hundekjørermiljøet sammen på tvers av nasjonalitet og treningspraksiser. Uka er fullspekket av spennende og lærerike aktiviteter, tilpasset både førstegangsdeltakeren og den som har deltatt tidligere. Synes du hundekjøring høres spennende ut, og du ønsker å vite mer om hva du kan gjøre sammen med egen hund, og samtidig bli kjent med andre hundeinteresserte? Ja da ønsker vi deg hjertelig velkommen. Det samme gjelder deg som allerede er aktiv i hundekjøring og ønsker å få oppfølging og innsikt i avansert treningsarbeid. Her samles vi alle til en sosial og lærerik uke, med blant annet kløvtur, sparkesykling, spannkjøring, snøreløping, leker, konkurranser og den berømte Sommerhundekjørerskolestafetten!

Deltaker har med egen hund som man under oppfølging av trenerteamet selv har ansvar for gjennom uka. Derfor anbefaler vi at man øver på dette i forkant. Alle friske hunder over 12 mnd. med et vennlig gemytt er velkomne til Sommerhundekjørerskolen! Vi ønsker å se et bredt spekter av hunderaser. Tisper i løpetid bes holdes hjemme av hensyn til andre hunder. Man er selvfølgelig hjertelig velkommen også uten hund.

Nederst på denne siden finner man kontakt-, påmeldingsinformasjon, pakkliste og andre aktuelle dokumenter.

Følg oss gjerne på vår facebookside og arrangement!

Praktisk informasjon

Sommehundekjørerskolen finner sted på

Adresse: Hotellvegen 3
Postnummere: 2652
Sted: Svingvoll

 

Oppmøte søndag 24. juni klokken 16.00 ved TRENERHYTTA (nærmere informasjon kommer). Her vil dere få informasjon om hvilke hytter dere skal bo på, og tid til å komme dere til rette på disse. Første organiserte aktivitet er 17.30.

Det er mulig å ta med én hund per deltaker. Hunden må være eldre enn 12 måneder, frisk og vaksinert etter norske lover, ikke ha løpetid, og være håndterbar av deltaker.

Deltakerne bor 4-8 stk. sammen på hytter. På natta ligger hundene i bur på hyttene, eller i medbragt hundehenger. Det vil være noe fryseplass i kjøleskapet på hver hytte (ikke stor plass), i tillegg til at det vil være tilgang på en fellesfryser.

Båndtvang. Ingen løse hunder under Sommerhundekjørerskolen.

Aktivitetsleder- og Trener 1 kurs

Nytt av året er at det parallelt med Sommerhundekjørerskolen vil arrangeres Aktivitetsleder- og Trener 1 kurs for de mellom 18 og 21 år (født 2000-1997). Ønsker du å bidra med aktivitet og vekst til klubbene er dette muligheten for deg til å opparbeide deg trenerkompetanse i en kontekst hvor teori og praksis knyttes sammen i en kursopplegg med Sommerhundekjørerskolen som arena. Mer om kursenes innhold, fokus og påmelding kan leses under.

Kursavgiften dekker kurs, kost og losji under hele oppholdet. Etter fullført kurs får deltakerne kurssertifikatet knyttet til sin idretts-CV.
Aktivitetslederkurset er fra søndag 24. juni til og med onsdag 27. juni (kursavgift 2 100,- kr.). Trener 1 kurset vil være fra søndag 24. juni til søndag 1. juli (kursavgift 3 900,- kr.), og består først av Aktivitetslederkurset, for så en mer gjennomgående del fra torsdag av.

Aktivitetslederkurset er et praktisk rettet kurs med mål om å skape gode aktivitetsledere i hundekjøresporten, uansett stilart. Deltakere får grunnleggende kunnskap om hvordan man som klubb lykkes med å skape aktivitet blant barn og unge med hund. Deltakere på kurset får også innføring i NHFs nye konsept «Gøy med hund». Aktivitetslederkurs er i tillegg første ledd i NHFs trenerløype, og man må derfor ha gjennomført dette for å kunne gå videre til trener 1 og etter hvert trener 2.

Trener 1 i hundekjøring skal gi en innføring i grunnleggende ferdigheter i hundekjøring, og hvordan man som trener kan skape gode rammer og et godt miljø i egen klubb. Kurset gir også grunnlag for høyere kurs og videreutdanning i trenerløypa til Norges Hundekjørerforbund. Etter endt kurs vil kursdeltakere delta som miljøskapere og tilretteleggere for barn og unge, samt ferske utøvere. Hundekjøring er en erfaringsidrett, og en aktivitetsleder eller trener får derfor en viktig rolle med å bevisstgjøre sine utøvere, samt hjelpe de med informasjon og tips og motivere de videre i sporten. Fordi vi holder på med hunder må vi forholde oss til mange aktører utenfor «idrettsfamilien». Aktivitetslederen eller trener må derfor holde seg oppdatert på gjeldene regelverk og utleve gode holdninger.

Målet med denne utdanningen er at trenere som har gjennomført og fått godkjent sin trener 1 utdanning skal: – Kunne lære bort grunnleggende hundetrening, hundehold og egentrening til alle interesserte utøvere – Kunne utvikle de fysiske, psykiske og sosiale egenskapene på et grunnleggende nivå til samtlige utøvere – Kunne ivareta utøvernes behov i et sosialt, spennende og trygt miljø – Treneren skal ved fullført kurs ha tilegnet seg: – Inngående praktisk og teoretisk kunnskap om hundetrening og treningsmetodikk for barn og unge – Kunnskap om sentrale prinsipper for trening og utøvelse av hundekjørersporten for barn og unge – Ferdigheter i å planlegge, tilrettelegge, veilede og lede treningsarbeid på en konstruktiv og variert måte i tråd med idrettens verdigrunnlag.

 

Påmelding Sommerhundekjørerskolen

Påmeldingsfrist 1. mai

Påmeldingskjema fylles ut og sendes mikallillestu@outlook.com
Skjemaet kan også fylles inn og signeres elektronisk.

Påmeldingsavgiften på 3900,- NOK betales ved påmelding og merkes “NAVN + deltakeravgift SHKS 2018”
Vipps til #100693 NORGES HUNDEKJØRERFORBUND, eller kontonummer  5134.06.06.306

Deltakeravgiften refunderes fullt ut frem til påmeldingsfristen. Etter dette refunderes beløpet ikke.

 

Påmelding Aktivitetsleder- og Trener 1 kurs

Påmeldingsfrist 1. mai

Påmelding til Aktivitetsleder- og Trener 1 kurs gjøres gjennom www.minidrett.no, i tillegg til at Påmeldingsskjema Trenerkurs sendes mikallillestu@outlook.com

Påmeldingsavgiften på 2100,- eller 3900,- NOK betales ved påmelding og merkes “NAVN + trenerkurs SHKS 2018”
Vipps til #100693 NORGES HUNDEKJØRERFORBUND, eller kontonummer  5134.06.06.306

Deltakeravgiften refunderes fullt ut frem til påmeldingsfristen. Etter dette refunderes beløpet ikke.

 

Kontaktinformasjon

Spørsmål rettes til Mikal Lillestu
mikallillestu@outlook.com
+47 47646963

 

Dokumenter

Påmeldingsskjema Sommerhundekjørerskolen 2018

Påmeldingsskjema Trenerkurs Sommerhundekjørerskolen 2018

Pakkliste Sommerhundekjørerskolen 2018

X